Tort cu cremă de vanilie şi ciocolată FOTO

tort cu crema de vanilie si ciocolata jpeg

Acest tort cu cremă de vanilie şi ciocolată poate fi oricând îmbogăţi cu gustul unor fructe de pădure adăugate în cremă. Dacă nu, şi această reţetă, fără fructe este excelentă, şi poate fi pregătit oricând, nu numai la ocazii speciale, mai ales că este şi foarte răcoros.

Tort cu cremă de vanilie şi ciocolată - Ingrediente

Pentru blat 220 g făină 50 g amidon 2 ouă 1 plic praf de copt ½ linguriţă bicarbonat 1 praf de sare 1 pahar miere 100 g unt topit esenţă vanilie ½ pahar lapte dulce

Pentru cremă

3 ouă

5 linguri zahăr

3 linguri lapte praf

500 ml frişcă lichidă

2 pliculeţe gelatină

80 ml apă

½ fiolă esenţă vanilie

2 linguriţe coajă de lămâie

Pentru sirop

300 ml suc de portocale sau zeamă de compot

Pentru decor

200 g ciocolată albă

100 g ciocolată neagră

1 linguriţă cacao

Tort cu cremă de vanilie şi ciocolată - Mod de preparare

Într-un bol, amesteci făina, amidonul, praful de copt, sarea şi bicarbonatul. În alt vas, combini mierea cu untul topit şi cu ouăle, apoi esenţa de vanilie. Adaugi peste ouă amestecul de făină cu amidon. Apoi încorporezi laptele. Pui compoziţia într-o formă de tort cu pereţi detaşabili şi tapetată. Introduci tava în cuptorul încins şi coci circa 30 de minute. Când este gata, scoţi blatul din formă şi-l laşi să se răcească. Apoi, îl însiropezi bine şi dai la rece.

image

Pentru cremă, mixezi ouăle cu zahărul şi cu laptele praf într-un vas. Adaugi coaja rasă de lămâie, amesteci şi pui vasul pe baie de aburi. Laşi până se întăreşte crema, amestecând continuu. Dai la răcit. Pui gelatina la înmuiat în 80 ml de apă circa 15 minute. O topeşti pe foc şi, când este aproape rece, o amesteci cu crema de ou. Mixezi frişca şi o dai la rece 15 minute. O încorporezi cu esenţa de vanilie şi cu crema de ou cu gelatină.

image

Scoţi forma de la frigider şi pui crema peste blatul însiropat. Uniformizezi cu o spatulă de silicon şi apoi dai la rece 4-5 ore.

image

În momentul servirii, presari tortul cu pudră de cacao şi-l decorezi cu aşchii de ciocolată albă şi neagră realizate cu peeler-ul (cuţit special de curăţat legume).

image

Tort tiramisu fără coacere

Tort tiramisu fără coacere

Tort diplomat cu blat de biscuiţi

Tort diplomat cu blat de biscuiţi

Tort fin de ciocolată

Tort fin de ciocolată