Tort cu cremă şi glazură de ciocolată
Ispita căreia nu-i poţi rezista poartă numele de tort cu cremă şi glazură de ciocolată.
Cum se prepară tortul cu cremă şi glazură de ciocolată
Pentru blat 2 ouă 2 pahare făină 2 pahare zahăr 1½ linguriţă bicarbonat 1½ linguriţă praf de copt 1 pahar lapte ½ pahar ulei 1 pahar apă clocotită 5 linguri cacao Pentru crema fiartă 2 linguri făină 2 ouă 1 pahar zahăr 1 pahar lapte 200 g unt Pentru glazura de ciocolată 2 linguri cacao 2 linguri lapte 4 linguri zahăr 50 g unt Pentru decor 200 ml smântână pentru frişcă 100 g zahăr pudră 200 g ciocolată cu 80% cacao
Pentru blat, baţi ouăle cu zahărul până obţii o spumă. Adaugi laptele ţinut la temperatura camerei şi uleiul. Separat, amesteci făina cernută, praful de copt, bicarbonatul şi pudra de cacao, apoi mixezi cele două compoziţii. La final, torni apa clocotită şi amesteci uşor cu o spatulă. Răstorni aluatul într-o tavă tapetată şi-l coci 50 de minute, la 180 °C.
Pentru crema fiartă, combini ouăle cu zahărul, cu făina şi cu laptele, apoi le pui pe foc. Le amesteci continuu până când compoziţia începe să se îngroaşe. Iei crema de pe foc, o laşi să se răcească, apoi o baţi cu untul moale. O dai la frigider 20 de minute.
Pentru glazura de ciocolată, amesteci pudra de cacao cu zahărul, laptele şi cu făina şi le pui la foc mic. Când glazura începe să fiarbă, o iei de pe foc şi o amesteci cu untul.
Blatul de tort îl tai în trei. Ungi fiecare bucată de blat cu crema fiartă, iar deasupra îl înveleşti cu glazura caldă.
Dai tortul la rece şi pregăteşti decorul. Topeşti ciocolata pe baie de aburi şi o pui peste tort. Baţi frişca lichidă rece cu zahărul pudră şi cu ajutorul unui poş decorezi tortul, după imaginaţie.