Tort cu cremă şi portocale

1 67705784 xxl jpg jpeg

Prăjiturile cu citrice sunt alegerea ideală când vrei să prepari un desert uşor de digerat.

De ce ai nevoie ca să prepari tort cu cremă şi portocale:

Pentru blat 5 ouă 140 g zahăr 90 g făină 1 praf de sare 60 g amidon de cartof 2 linguri coajă rasă de portocale 4 linguri suc de portocale Pentru însiropat 500 ml suc de portocale Pentru cremă: 250 g zahăr 400 ml smântână lichidă Pentru decor: 100 g ciocolată neagră feliuţe de portocale

Cum prepari tort cu cremă şi portocale:

Pentru blat, separi gălbenuşurile de albuşuri. Baţi albuşurile cu zahărul şi sucul de portocale până obţii o compoziţie groasă şi deschisă la culoare. Adaugi coaja de portocale, făina şi amidonul cernute. Separat, baţi albuşurile spumă cu un vârf de cuţit de sare. Adaugi albuşurile în compoziţia de gălbenuşuri în trei reprize. Amesteci uşor de sus în jos.

Torni aluatul într-o tavă cu diametrul de 20-22 cm acoperită cu hârtie de copt. Coci 15 minute, la 180 °C şi încă 25 de minute, la 170 °C. La 5 minute după ce e gata, scoţi blatul din tavă şi-l laşi să se răcească peste noapte. Pentru cremă, baţi smântâna lichidă rece cu zahărul până devine o cremă. Blatul îl secţionezi în trei părţi egale şi-l însiropezi cu sucul de portocale. Ungi fiecare bucată de blat cu cremă. Decorezi tortul cu ciocolată răzuită şi cu feliuţe de portocale.