Tort cu frişcă şi fructe

Curd Titbit jpeg

Iată un desert apetisant, care nu doar că are multă frişcă, ci este şi decorat cu multe fructe. Îţi va fi greu să-i rezişti.

Ingrediente

Pentru blat

6 ouă 1 pahar zahăr 1 lingură miere 1 praf de sare 1 lingură coajă de lămâie 110 g făină 90 g amidon 55 g unt

Pentru cremă

600 g smântână dulce

100 g zahăr pudră

1 linguriţă gelatină

2 linguri apă

Pentru sirop

50 g zahăr

50 ml apă

2 linguriţe lichior de fructe

Pentru decor

2 kiwi

1 portocală

Preparare

Pentru blat, topeşti untul şi-l laşi să se răcească. Separat, amesteci ouăle cu zahărul, mierea şi sarea. Pui pe baie de aburi şi, cu un tel, amesteci continuu până când se topeşte zahărul (3-4 minute). Iei amestecul de pe foc, adaugi coaja de lămâie şi-l baţi cu mixerul 10-15 minute.

Cerni, de trei ori, făina şi amidonul, le adaugi treptat în compoziţia de ouă, apoi torni untul topit şi amesteci cu grijă. Răstorni aluatul într-o tavă tapetată şi o dai la cuptorul preîncălzit 30-40 de minute, până când blatul capătă o culoare aurie. Când s-a răcit, îl tai în două.

Pentru a prepara siropul, amesteci apa cu zahărul şi le pui pe foc. Le laşi să fiarbă 2 minute. La final, adaugi lichiorul de fructe şi laşi amestecul la răcit.

Pentru cremă, înmoi gelatina în apă rece, iar după 5 minute pui amestecul pe baie de aburi şi ţii până se topeşte.

Baţi smântâna dulce şi rece până devine spumă. Adaugi zahărul pudră şi gelatina. Mixezi din nou 3-4 minute. Cureţi fructele şi le feliezi. Însiropezi cele două felii de blat, între ele pui felii de kiwi, portocale şi crema de frişcă. Acoperi tortul cu cremă şi-l decorezi cu fructe. Îl dai la frigider 8 ore.

Foto: Profimedia

Tort de migdale cu lămâie

Tort de migdale cu lămâie

Cel mai fin tort cu cremă de zmeură şi ciocolată

Cel mai fin tort cu cremă de zmeură şi ciocolată

Tort cu pere şi cremă de vanilie, un desert irezistibil

Tort cu pere şi cremă de vanilie, un desert irezistibil

Tort cu blat de turtă dulce şi cremă de brânză, reţeta festivă

Tort cu blat de turtă dulce şi cremă de brânză, reţeta festivă