Tort cu frişcă şi fructe

Iată un desert apetisant, care nu doar că are multă frişcă, ci este şi decorat cu multe fructe. Îţi va fi greu să-i rezişti.
Ingrediente
Pentru blat
6 ouă 1 pahar zahăr 1 lingură miere 1 praf de sare 1 lingură coajă de lămâie 110 g făină 90 g amidon 55 g unt
Pentru cremă
600 g smântână dulce
100 g zahăr pudră
1 linguriţă gelatină
2 linguri apă
Pentru sirop
50 g zahăr
50 ml apă
2 linguriţe lichior de fructe
Pentru decor
2 kiwi
1 portocală
Preparare
Pentru blat, topeşti untul şi-l laşi să se răcească. Separat, amesteci ouăle cu zahărul, mierea şi sarea. Pui pe baie de aburi şi, cu un tel, amesteci continuu până când se topeşte zahărul (3-4 minute). Iei amestecul de pe foc, adaugi coaja de lămâie şi-l baţi cu mixerul 10-15 minute.
Cerni, de trei ori, făina şi amidonul, le adaugi treptat în compoziţia de ouă, apoi torni untul topit şi amesteci cu grijă. Răstorni aluatul într-o tavă tapetată şi o dai la cuptorul preîncălzit 30-40 de minute, până când blatul capătă o culoare aurie. Când s-a răcit, îl tai în două.
Pentru a prepara siropul, amesteci apa cu zahărul şi le pui pe foc. Le laşi să fiarbă 2 minute. La final, adaugi lichiorul de fructe şi laşi amestecul la răcit.
Pentru cremă, înmoi gelatina în apă rece, iar după 5 minute pui amestecul pe baie de aburi şi ţii până se topeşte.
Baţi smântâna dulce şi rece până devine spumă. Adaugi zahărul pudră şi gelatina. Mixezi din nou 3-4 minute. Cureţi fructele şi le feliezi. Însiropezi cele două felii de blat, între ele pui felii de kiwi, portocale şi crema de frişcă. Acoperi tortul cu cremă şi-l decorezi cu fructe. Îl dai la frigider 8 ore.
Foto: Profimedia
Cel mai fin tort cu cremă de zmeură şi ciocolată
Cel mai fin tort cu cremă de zmeură şi ciocolată
Tort cu pere şi cremă de vanilie, un desert irezistibil
Tort cu pere şi cremă de vanilie, un desert irezistibil
Tort cu blat de turtă dulce şi cremă de brânză, reţeta festivă
Tort cu blat de turtă dulce şi cremă de brânză, reţeta festivă