Tort cu fructe de pădure

Tort cu fructe de padure jpeg

Această reţetă vă va aminti de copilărie. Gustul rafinat al blatului pufos şi aroma fructelor de pădure vor fi un deliciu pentru toată lumea. Spune-ne cum ţi-a ieşit!

Ingrediente:

Pentru blat: 200 g biscuiţi digestivi 50 g ciocolată menaj 50 g unt

1 pachet pişcoturi

100 g afine

100 g coacăze roşii

100 g căpşuni

350 ml zeamă de compot

400 g căpşuni

6 linguri cu zahăr

2 plicuri zahăr vanilat

100 g afine

200 g căpşuni

Zdrobeşti biscuiţii şi îi pui într-un castron. Topeşti ciocolata de menaj pe baie de aburi şi amesteci continuu pentru omogenizare. O torni topită peste biscuiţi, pui untul cubuleţe şi amesteci. Tapetezi cu folie de plastic o formă de tort cu inel detaşabil, torni amestecul şi întinzi uniform cu o lingură. Înmoi pişcoturile în zeama de compot şi le aşezi pe marginea formei. Presari fructele şi torni spuma de afine. Uniformizezi şi dai la rece 5-6 ore. Pentru sos, dai căpşunile la blender, le amesteci cu zahărul, zahărul vanilat, apoi le dai în clocot 10 minute.

spuma de afine

Ornezi tortul cu fructe, îl porţionezi şi-l serveşti pe farfurii cu sos de căpşune.