Tort cu fructe de pădure
Această reţetă vă va aminti de copilărie. Gustul rafinat al blatului pufos şi aroma fructelor de pădure vor fi un deliciu pentru toată lumea. Spune-ne cum ţi-a ieşit!
Ingrediente:
Pentru blat: 200 g biscuiţi digestivi 50 g ciocolată menaj 50 g unt
1 pachet pişcoturi
100 g afine
100 g coacăze roşii
100 g căpşuni
350 ml zeamă de compot
400 g căpşuni
6 linguri cu zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
100 g afine
200 g căpşuni
Zdrobeşti biscuiţii şi îi pui într-un castron. Topeşti ciocolata de menaj pe baie de aburi şi amesteci continuu pentru omogenizare. O torni topită peste biscuiţi, pui untul cubuleţe şi amesteci. Tapetezi cu folie de plastic o formă de tort cu inel detaşabil, torni amestecul şi întinzi uniform cu o lingură. Înmoi pişcoturile în zeama de compot şi le aşezi pe marginea formei. Presari fructele şi torni spuma de afine. Uniformizezi şi dai la rece 5-6 ore. Pentru sos, dai căpşunile la blender, le amesteci cu zahărul, zahărul vanilat, apoi le dai în clocot 10 minute.
Ornezi tortul cu fructe, îl porţionezi şi-l serveşti pe farfurii cu sos de căpşune.