Tort cu gem de coacăze
Dacă ai făcut un gem de coacăze, este perfect pentru această prăjitură pe care o poţi prepara foarte uşor.
Ingrediente
Pentru blat
300 g biscuiţi 200 g unt 1 linguriţă coajă rasă de lămâie 2 pacheţele de zahăr vanilat 2 ouă 1 linguriţă praf de copt
Pentru umpluturã
500 g brânză de vaci bine scursă
500 g frişcă
150 g zahăr pudră
Pentru garnisit
300 g gem de coacăze negre
3 foi de gelatină
Mod de preparare
Se sfărâmă biscuiţii până se transformă în pesmet foarte fin. Se amestecă cu ouăle bătute, zahărul vanilat, untul înmuiat, coaja rasă de lămâie şi cu praful de copt.
Aluatul obţinut se toarnă într-o formă rotundă şi se coace aproximativ 30 de minute.
Se mixează brânza împreună cu zahărul pudră şi se amestecă cu frişca, apoi se lasă la frigider 30 de minute. Când blatul s-a răcit, fără să se scoată din formă, se acoperă cu umplutura de brânză.
Separat, se înmoaie gelatina cu două linguri de apă rece, apoi se încălzeşte apa până se topeşte gelatina.
Când se răceşte complet, se amestecă cu gemul de coacăze şi se toarnă, în strat gros, deasupra tortului. Se lasă la rece până în momentul servirii, când se îndepărtează pereţii detaşabili ai formei şi se transferă pe un platou.
sursa foto: Shutterstock