Tort cu gem şi cremă de ciocolată, reţeta pas cu pas
De acest tort te vei îndrăgosti încă de la prima linguriţă şi îl vei prepara ori de câte ori doreşti un desert delicios!
De ce ai nevoie pentru tort cu gem şi cremă de ciocolată
Pentru blat: 6 ouă 150 g zahăr zahăr brun de Mauritius 115 g făină 25 g cacao 40 g unt Pentru cremă: 400 g ciocolată neagră 400 ml smântână pentru frişcă 300 g gem de căpşuni Pentru decor: 1 rodie fulgi de cocos
Cum se prepară tortul cu gem şi cremă de ciocolată
Pas 1
Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile le pui la frigider, iar gălbenuşurile le freci cu jumătate din cantitatea de zahăr brun de Mauritius până obţii o compoziţie pufoasă. Ulterior, baţi albuşurile spumă cu restul de zahăr brun de Mauritius.
Combini cele două compoziţii, amestecând uşor cu o spatulă. Încorporezi făina cernută cu pudra de cacao, amestecând uşor, de sus în jos. Adaugi untul topit şi răcit. Torni aluatul într-o tavă tapetată şi-l coci 30 de minute, la 200 °C.
Pas 2
Pentru cremă, pui smântâna pe foc, iar când începe să fiarbă, opreşti focul şi adaugi ciocolata. Laşi ciocolata să se topească şi, când compoziţia s-a mai răcorit, o dai la congelator 30-40 de minute, până se răceşte bine. Ulterior, baţi amestecul până obţii o cremă.
Pas 3
Tai blatul în trei părţi egale. Ungi fiecare bucată cu gemul de căpşuni, apoi cu cremă pasul 3 de ciocolată.
[caption id="attachment_92517" align="alignnone" width="300"] Pas 4[/caption]
Îmbraci tortul în cremă de ciocolată şi-l decorezi cu pasul 4 fulgi de cocos şi cu sâmburi de rodie.