Tort cu mac şi mandarine

Sfârţitul de săptămână trebuie sărbătorit cum se cuvine cu o felie de tort cu mac şi mandarine.
De ce ai nevoie pentru tort cu mac
Pentru blat: 250 g făină, 120 g zahăr pudră, 1 pachet zahăr vanilat, 150 g unt, 1 gălbenuş Pentru umplutură: 500 ml lapte, 150 g zahăr pudră, 2 pachete praf budincă de vanilie, 300 g mac, 1 albuş, 1 cutie mică compot de mandarine (175 g)
Cum se prepară tort cu mac
Cerni făina într-un castron, adaugi zahărul pudră, zahărul vanilat, untul tăiat bucăţi şi amesteci bine. Împarţi compoziţia în două. O parte o frămânţi cu gălbenuşul.
Pui aluatul cu gălbenuş pe fundul unei forme de tort cu pereţi detaşabili în care ai pus hârtie de copt. Apeşi bine până devine compact.
Fierbi 2/3 din lapte cu zahărul. Amesteci restul de lapte cu praful de budincă şi torni compoziţia treptat peste laptele fiert . Pui pe foc şi fierbi două minute.
Adaugi macul măcinat, dai vasul deoparte şi laşi să se răcorească. Baţi albuşul spumă şi îl încorporezi în amestecul cu mac.
Pui compoziţia cu mac peste blatul din formă şi acoperi cu felii de mandarine din compot. Presari deasupra aluatul oprit.
Introduci forma în cuptorul preîncălzit şi coci, la 160° C, pentru 50 de minute. Laşi să se răcească în formă, îndepărtezi cercul şi o tai în porţii.