Tort cu mandarine şi frişcă

tort cu mandarine si frisca jpeg

Surorile mai mici ale portocalelor, pe numele lor oficial Citrus Reticulata, mandarinele constituie fructele emblematice ale Chinei de Sud-Est, ocupând un loc aparte în tradiţiile multor ţări din Asia de Sud-Est. Cu ele poţi preparar un delicios tort cu mandarine şi frişcă.

Tort cu mandarine şi frişcă - Ingrediente (1 tort)

Pentru blat 150 g făină 2 ouă 100 g zahăr pudră 100 g smântână 1 praf de copt 1 esenţă de vanilie

2 ouă

200 ml lapte

250 g zahăr

500 g frişcă lichidă

800 g compot de mandarine

1 esenţă de vanilie

2 plicuri gelatină

Tort cu mandarine şi frişcă - Mod de preparare

Se amestecă smântâna cu zahărul şi gălbenuşurile, apoi se adaugă făina, praful de copt şi esenţa de vanilie. Se încorporează uşor albuşurile bătute spumă. Se obţine un aluat omogen. Se toarnă într-o formă de tort unsă şi tapetată şi se dă la cuptor pentru 25 de minute.

Pentru cremă se amestecă laptele cu ouăle şi zahărul, apoi se pun pe foc mic până se îngroaşă compoziţia, amestecând continuu. Atenţie! Nu se lasă să dea în clocot, pentru că se taie. Se pun la răcit, apoi se amestecă cu frişca bătută şi cu esenţa de vanilie.

Se dizolvă gelatina în 50 ml de apă, apoi se topeşte pe baie de aburi, amestecând continuu. După ce s-a răcit puţin, se adaugă în crema diplomat şi se amestecă. Se scurg mandarinele din compot, se păstrează câteva pentru decor, iar restul se taie bucăţele şi se adaugă în crema diplomat. Se toarnă crema peste blatul copt şi răcit, se decorează cu mandarine şi se dă la frigider pentru trei ore.