Tort cu mango

Exotic coconut tart jpeg

Continuăm lista de reţete de deserturi festive. Vrem să fiţi pregătiţi pentru masa de Crăciun şi de Revelion şi să aveţi de unde alege. Azi va prezentam tort cu mango.

tort cu mango

Ingrediente

Pentru blat

3 ouă 3 linguri zahăr 50 g unt 1 linguriţă esenţă de portocale 1 praf de sare 4 linguri făină

Pentru cremă

250 brânză de vaci

250 ml frişcă lichidă

2 linguriţe esenţă de vanilie

4 linguri zahăr pudră

1 pliculeţ gelatină

4 fructe de physalis

1 bucată mango

Pentru decor

100 g fructe de physalis

1 bucată mango

200 g nucă de cocos

Cum se prepară

Se bat albuşurile spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă zahărul şi se mixează până se topeşte. Se bat gălbenuşurile spumă cu untul şi esenţa de portocale şi se adaugă treptat în albuşuri. Se adaugă făina şi se amestecă uşor, de jos în sus. Se toarnă aluatul într-o formă de tort unsă şi tapetată şi se coace, la foc mic, 15-20 de minute. Se lasă să se răcească.

Se mixează brânza scursă bine cu zahărul şi esenţa de vanilie, după care se încorporează treptat în frişca bătută bine. Se adaugă gelatina înmuiată înainte şi topită pe baie de aburi şi mango şi physalis tăiate cubuleţe.

Se toarnă compoziţia peste blat şi se dă la rece pentru câteva ore. Se scoate blatul de tort din formă, se decorează pe margini cu felii foarte subţiri de nucă de cocos şi deasupra cu bucăţi de mango şi de physalis.

Acest tort cu mango se da la rece pentru cateva ore si apoi se serveste.

tort cu mango

Cheesecake cu mango

Cheesecake cu mango

Salata de pui si mango

Salata de pui si mango

Parfait de mango

Parfait de mango

sursa foto: Seiffe