Tort cu mango

Continuăm lista de reţete de deserturi festive. Vrem să fiţi pregătiţi pentru masa de Crăciun şi de Revelion şi să aveţi de unde alege. Azi va prezentam tort cu mango.
Ingrediente
Pentru blat
3 ouă 3 linguri zahăr 50 g unt 1 linguriţă esenţă de portocale 1 praf de sare 4 linguri făină
Pentru cremă
250 brânză de vaci
250 ml frişcă lichidă
2 linguriţe esenţă de vanilie
4 linguri zahăr pudră
1 pliculeţ gelatină
4 fructe de physalis
1 bucată mango
Pentru decor
100 g fructe de physalis
1 bucată mango
200 g nucă de cocos
Cum se prepară
Se bat albuşurile spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă zahărul şi se mixează până se topeşte. Se bat gălbenuşurile spumă cu untul şi esenţa de portocale şi se adaugă treptat în albuşuri. Se adaugă făina şi se amestecă uşor, de jos în sus. Se toarnă aluatul într-o formă de tort unsă şi tapetată şi se coace, la foc mic, 15-20 de minute. Se lasă să se răcească.
Se mixează brânza scursă bine cu zahărul şi esenţa de vanilie, după care se încorporează treptat în frişca bătută bine. Se adaugă gelatina înmuiată înainte şi topită pe baie de aburi şi mango şi physalis tăiate cubuleţe.
Se toarnă compoziţia peste blat şi se dă la rece pentru câteva ore. Se scoate blatul de tort din formă, se decorează pe margini cu felii foarte subţiri de nucă de cocos şi deasupra cu bucăţi de mango şi de physalis.
Acest tort cu mango se da la rece pentru cateva ore si apoi se serveste.
sursa foto: Seiffe