Tort cu mere şi nuci
Ştiu că vă gândiţi că e vorba de un tort, care cere mult timp şi energie în bucătărie. Dar situaţia nu e chiar aşa. Cel puţin nu cu acest tort cu mere şi nuci, în care cele două gusturi se completează reciproc în mod perfect.
Tort cu mere şi nuci - Ingrediente (1 tort)
Pentru blat 170 g biscuiţi graham 60 g zahăr 125 g unt topit
750 g cremă de brânză
250 g zahăr
100 ml smântână
3 linguri suc de lămâie
1 plic gelatină
3 mere
100 g nucă mărunţită
Tort cu mere şi nuci - Mod de preparare
Macini biscuiţii şi-i amesteci cu untul topit şi cu zahărul. Pui blatul într-o formă rotundă de tort cu inel detaşabil şi dai la rece. Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe plic. Mixezi crema de brânză cu zahărul, adaugi smântâna şi sucul de lămâie. La sfârşit, încorporezi gelatina şi amesteci.
Cureţi două mere de coajă, le îndepărtezi cotorul şi cutia de seminţe şi le tai felii. Pui peste blat jumătate din crema de brânză, aşezi feliile de mere, o parte din nuca mărunţită şi restul de cremă.
Dai tortul la frigider câteva ore. Înainte să-l serveşti, îl decorezi cu mărul rămas tăiat felii şi restul de nucă.
foto: profimedia