Tort cu nucă de cocos
Nimeni nu poate rezista combinaţiei de blat pufos cu gust de ciocolată şi nucă de cocos fină. Singura problemă va fi că se va termina mult prea repede.
Ai nevoie de
Pentru blat
2 căni făină albă
2 căni zahăr
2 ciocolate negre
1 linguri praf de copt
Sare
2 ouă
1 cană unt
1 cană ulei
2 linguri esenţă de rom
1 cană apă fierbinte
Pentru cremă
1 cană şi un sfert de unt
1 cană şi un sfert frişcă
2 cană zahăr pudră
2 cană şi jumătate fulgi de cocos
2 linguri apă sau lapte
Topeşte ciocolata şi amestec-o cu apa fierbinte. Pune toate ingredientele pentru blat într-un vas şi amestecă bine până când se omogenizează. Aşază într-o formă de tort hârtie pentru cuptor şi pune compoziţia la cuptor până trece testul scobitorii. Îl laşi la răcit.
Între timp pregăteşti crema. Baţi untul la temperatura camerei cu o cană de zahăr pudră şi la sfârşit încorporezi frişca. Adaugă 2 linguri apă sau lapte şi cealaltă cană de zahăr pudră. După ce capătă o consisenţă fină adaugi 1 cană fulgi de cocos. Restul de fulgi îi pui într-o tavă la cuptor până se rumenesc.
Taie blatul în trei părţi egale. Pune primul blat, o parte de cremă, un alt blat, din nou cremă, ultimul blat şi deasupra restul de cremă. Deasupra presari fulgii de cocos rumeniţi.
Sursa foto http://www.lifeloveandsugar.com