Tort cu nuci şi morcovi
Un amestec de nuci şi morcovi într-o singură prăjitură. Însoţeşte o felie din acest tort cu o cană de ceai fierbinte şi te vei simţi cu adevărat răsfăţat.
Ingrediente pentru tort cu nuci şi morcovi (1 tort)
4 ouă 150 g zahăr 1 esenţă de vanilie 1 praf de scorţişoară măcinată nucşoară 150 g făină 100 g nuci măcinate 1 praf de sare 1 praf de copt 2 morcovi raşi
300 ml apă
200 g zahăr
1 esenţă de portocală
500 g frişcă lichidă
jumătăţi de miez de nucă
1/2 cană miez de nucă zdrobit
Mod de preparare tort cu nuci si morcovi
Pentru blat, se bat spumă gălbenuşurile cu zahărul, esenţa de vanilie, praful de scorţişoară, nucşoara, morcovul ras şi praful de sare. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt, alternativ cu nuca măcinată, iar la sfârşit se încorporează albuşurile bătute separat spumă tare.
Se toarnă compoziţia într‑o formă de tort tapetată cu folie specială de copt şi se coace, la foc potrivit, circa 30-40 de minute. Se lasă să se răcească în formă.
Se taie blatul în trei felii orizontale şi se însiropează cu un sirop făcut din apă, zahăr şi esenţa de portocală. Se pune câte un strat subţire de frişcă bătută între blaturi.
Se îmbracă tortul cu frişcă, deasupra punându‑se un strat mai gros. Se decorează marginile până la jumătate cu miez de nucă zdrobit, iar deasupra cu jumătăţi. Se lasă la rece cel puţin trei ore înainte să-l serveşti.