Tort cu pere

tort cu pere jpeg

Ca şi în cazul merelor, tarabele sunt pline cu pere fel de feş. Noi am pregătit un tort cu pere, dar te invităm să prepari şi tu unul.

Ingrediente pentru tort cu pere

6 ouă 6 linguri făină 6 linguri zahăr 4-5 pere 150 ml frişcă lichidă 120 g iaurt 1 esenţă de vanilie 250 ml suc de portocale 100 ml compot de vişine 2 plicuri gelatină

Mod de preparare pentru tort cu pere

Se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul, apoi treptat gălbenuşurile. Se pune toată făina şi se amestecă uşor, de jos în sus. Se toarnă aluatul într-o formă de tort unsă şi tapetată şi se dă la cuptor pentru 35-40 de minute. Se amestecă frişca bătută cu iaurtul, esenţa de vanilie şi un plic de gelatină dizolvată în 50 ml de apă şi topită pe baie de aburi. Se dizolvă gelatina în compotul de vişine, se topeşte pe baie de aburi, apoi se adaugă treptat sucul de portocale.

Se aşază blatul de pandişpan pe un platou, se însiropează cu puţin compot, apoi se întinde peste el crema de iaurt cu frişcă. Se curăţă perele de cotoare, se taie felii subţiri şi se decorează partea laterală a tortului. Se ia cercul de la forma de tort şi se cuprinde cu ea tortul, astfel încât feliile de pere să stea lipite de blat. Se toarnă apoi gelatina cu suc de portocale. Se dă tortul la rece pentru 3-4 ore. Se scoate cercul de la formă, se decorează acest tort cu pere cu câteva felii de pere şi se taie bucăţi.