Tort cu pere
Dulci şi zemoase, perele în prăjituri sunt delicioase. Iar deserturi cu aceste fructe poţi prepara fel de fel.
Dificultate: mică Preparare: 60' Pentru o tavă
Ai nevoie de
100 g unt
160 g zahăr
200 g făină
3 ouă
½ linguriţă praf de copt
4 pere
100 g ciocolată menaj
Pentru glazură:
300 g ciocolată menaj
150 g unt
Mod de preparare
Topeşti untul şi apoi îl amesteci cu zahărul. Adaugi ouăle şi praful de copt şi continui să amesteci. Torni făina în ploaie şi omogenizezi compoziţia.
Adaugi ciocolata ruptă bucăţele şi perele tăiate cubuleţe şi amesteci din nou. Aluatul obţinut îl torni într-o tavă tapetată cu unt. Dai compoziţia la cuptorul preîncălzit pentru 25-30 de minute.
Între timp, pregăteşti glazura. Topeşti ciocolata pe baia de aburi şi când devine lichidă, o amesteci cu untul. Când tortul este gata, îl scoţi din cuptor, îl laşi să se răcorească şi-l ornezi cu glazura de ciocolată.
Dai tortul la frigider pentru câteva ore înainte să-l serveşti.
sursa foto: Profimedia