Tort cu pere

Pear Cake jpeg

Dulci şi zemoase, perele în prăjituri sunt delicioase. Iar deserturi cu aceste fructe poţi prepara fel de fel.

Dificultate: mică Preparare: 60' Pentru o tavă

Ai nevoie de

100 g unt

160 g zahăr

200 g făină

3 ouă

½ linguriţă praf de copt

4 pere

100 g ciocolată menaj

Pentru glazură:

300 g ciocolată menaj

150 g unt

Mod de preparare

Topeşti untul şi apoi îl amesteci cu zahărul. Adaugi ouăle şi praful de copt şi continui să amesteci. Torni făina în ploaie şi omogenizezi compoziţia.

Adaugi ciocolata ruptă bucăţele şi perele tăiate cubuleţe şi amesteci din nou. Aluatul obţinut îl torni într-o tavă tapetată cu unt. Dai compoziţia la cuptorul preîncălzit pentru 25-30 de minute.

Între timp, pregăteşti glazura. Topeşti ciocolata pe baia de aburi şi când devine lichidă, o amesteci cu untul. Când tortul este gata, îl scoţi din cuptor, îl laşi să se răcorească şi-l ornezi cu glazura de ciocolată.

Dai tortul la frigider pentru câteva ore înainte să-l serveşti.

sursa foto: Profimedia



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg