Tort cu pere

091497 jpeg

Pentru ocazii mai deosebite sau când doreşti să le faci o supriză celor dragi, poţi prepara acest tort. Poţi înlocui perele cu orice fruct doreşti.

Ce ai nevoie

› 5 pere › 20 pişcoturi › 200 g zmeură, spălată şi scursă › 20 g smântână grasă › 10 g gelatină › 3 linguri lapte › 100 g zahăr pudră › zeamă de lămâie

Speli şi cureţi perele, apoi le tai feliuţe, le stropeşti cu zeama de lămâie şi le laşi deoparte.

Pentru crema de zmeură, amesteci gelatina cu laptele şi o laşi la hidratat conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Faci piure zmeura, încălzeşti laptele, apoi adaugi gelatina, amestecând continuu astfel încât aceasta să se omogenizeze şi să se lege. Pui zahărul pudră şi amesteci bine până se topeşte. Torni smântâna şi restul de zmeură, amestecând, apoi dai crema la frigider.

Rupi pişcoturile jumătăţi. Pregăteşti o tavă cu fund detaşabil şi aşezi un strat de pişcoturi rupte jumătăţi, torni crema de zmeură, nivelezi, iar deasupra pui feliuţele de pere. Pişcoturile rămase le aranjezi frumos pe margini.

La final, dai prăjitura la frigider pentru cel puţin trei ore.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg