Tort cu pere
Pentru ocazii mai deosebite sau când doreşti să le faci o supriză celor dragi, poţi prepara acest tort. Poţi înlocui perele cu orice fruct doreşti.
Ce ai nevoie
› 5 pere › 20 pişcoturi › 200 g zmeură, spălată şi scursă › 20 g smântână grasă › 10 g gelatină › 3 linguri lapte › 100 g zahăr pudră › zeamă de lămâie
Speli şi cureţi perele, apoi le tai feliuţe, le stropeşti cu zeama de lămâie şi le laşi deoparte.
Pentru crema de zmeură, amesteci gelatina cu laptele şi o laşi la hidratat conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Faci piure zmeura, încălzeşti laptele, apoi adaugi gelatina, amestecând continuu astfel încât aceasta să se omogenizeze şi să se lege. Pui zahărul pudră şi amesteci bine până se topeşte. Torni smântâna şi restul de zmeură, amestecând, apoi dai crema la frigider.
Rupi pişcoturile jumătăţi. Pregăteşti o tavă cu fund detaşabil şi aşezi un strat de pişcoturi rupte jumătăţi, torni crema de zmeură, nivelezi, iar deasupra pui feliuţele de pere. Pişcoturile rămase le aranjezi frumos pe margini.
La final, dai prăjitura la frigider pentru cel puţin trei ore.