Tort cu pere şi brânză de vaci

IF85614 jpeg

Galbene sau verzi, rotunde sau lunguieţe, perele parfumate şi zemoase te îmbie cu savoarea lor.

Ingrediente

Pentru blat

2 ouă 130 g zahăr 100 ml lapte 100 ml ulei 150 g făină 2 linguri stafide 1 păhăruţ de rom 1 praf de copt 1 lingură zeamă de lămâie

Pentru umplutură

200 g brânză de vaci bine scursă

2 ouă

200 g zahăr

coajă de lămâie

500 ml lapte

3 pere fierte în vin sau din compot

3 foi de gelatină

1 linguriţă amidon alimentar

Pentru glazură

125 ml smântână proaspătă

100 g ciocolată

2 linguri rom

Pentru decor

100 g migdale feliate

felii de pere

Mod de preparare

Baţi ouăle cu zahărul şi cu laptele, adăugat treptat, până se topeşte tot zahărul. Adaugi praful de copt diluat cu zeamă de lămâie, uleiul, treptat, alternând cu făina şi cu stafidele care au stat în prealabil câteva minute în rom. Amesteci totul foarte bine, până obţii un aluat omogen, pe care îl coci într-o tavă de tort detaşabilă, unsă şi tapetată cu făină.

Fierbi laptele cu 50 g de zahăr şi coaja de lămâie. Separat, înmoi gelatina în apă rece. Baţi gălbenuşurile cu restul de zahăr şi amidonul, adaugi treptat laptele şi laşi să fiarbă la foc mic, până se îngroaşă. Adaugi gelatinaînmuiată, scursă de apă, amesteci bine. Adaugi brânza, perele tăiate bucăţi mari şi albuşurile bătute spumă tare. Amesteci uşor.

Încălzeşti smântâna, adaugi ciocolata ruptă în bucăţi şi amesteci până se încorporează perfect, aromatizezi cu rom şi freci energic până capătă o consistenţă cremoasă.

Tai blatul în două felii orizontale, întinzi umplutura între ele şi torni deasupra glazura de ciocolată, uniformizând-o cu o spatulă, decorezi cu felii sau bucăţi de pere şi cu migdale feliate. Serveşti după ce stă la rece câteva ore.

sursa foto: Image Food