Tort cu piersici
Profită de piersicile pe care le poţi găsi pe toate drumurile şi prepară acest gustos tort cu piersici.
Ingrediente
Pentru pandişpan
8 ouă 8 linguri de zahăr 8 linguri de făină un vârf cuţit de sare 3 plicuri zahăr vanilat 1 praf de copt zeama de la o jumătate de lămâie
Pentru crema de vanilie
6 ouă
3 căni lapte
6 linguri rase cu zahăr
5 linguri cu făină
jumătate de baton de vanilie sau 4-5 plicuri de zahăr vanilat
6-8 piersici
Pentru crema de brânză
400 g brânză de vaci
2 ouă
2-3 linguri de zahăr
esenţă de vanilie
Pentru ornat
300 g zahăr tos
alune
Preparare
1. Amestecă ingredientele pentru crema de brânză. Pune-o la frigider până la ornarea tortului. Decojeşte piersicile şi coace-le până ce se pătrund.
2. Prepară un pandişpan din toate ingredientele. Lasă-l să se răcească şi taie-l în două (baza să fie mai subţire).
3. Prepară crema de vanilie astfel: amestecă ouăle cu zahărul, adaugă făina şi, după ce s-au omogenizat toate ingredientele, adaugă treptat laptele călduţ şi zahărul vanilat. Pune amestecul
pe foc mic şi amestecă încontinuu, până ce compoziţia se îngroaşă. Las-o să se răcească.
4. Montează tortul astfel: pune blatul subţire pe un platou întins, adaugă crema de brânză, acoperă cu celălalt blat. Pune piersicile tăiate cuburi mai mari şi peste adaugă crema de vanilie. Nivelează bine şi unge în acelaşi timp şi marginile tortului.
5. Pune zahărul pe foc la caramelizat şi adaugă o lingură de apă. Amestecă până ce se topeşte tot zahărul şi pune imediat glazura peste acest tort cu piersici. Presară alune mărunţite pe marginea tortului. Tine acest tort cu piersici la rece pentru cateva ore apoi serveste.
Prajitura cu piersici si ciocolata