Tort cu piersici
Cu fructe proaspete sau din compot, un tort cu piersici este oricând binevenit.
Dificultate medie Preparare 110' Pentru 8 porţii
Ingrediente
Pentru blat
7 ouă
7 linguri de zahăr
6 linguri de făină
150 g nuci măcinate
1 plic praf de copt
1 praf de sare
Pentru cremă
500 g brânză de vaci
300 g frişcă lichidă
2 gălbenuşuri
5 linguri de zahăr
1 esenţă de vanilie
1 compot de piersici
2 pliculeţe gelatină pentru tort
cereale expandate pentru decor
Mod de preparare
Baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare, după care adaugi zahărul şi mixezi până se topeşte. Adaugi treptat gălbenuşurile, nuca măcinată, praful de copt şi făina. Torni compoziţia într-o formă de tort unsă şi tapetată şi o introduci în cuptorul preîncălzit timp de 35-40 de minute. Laşi blatul să se răcească, după care îl tai în două.
Amesteci brânza cu jumătate din frişca bătută, cu ouăle, zahărul şi esenţa de vanilie, până când compoziţia devine cremoasă. Tai cubuleţe două piersici şi le adaugi în cremă. Aşezi prima bucată de blat, adaugi crema de brânză şi acoperi cu a doua parte. Îl îmbraci cu frişcă pe laterale şi deasupra aşezi felii de piersici.
Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe plic şi o torni uşor deasupra peste acest tort cu piersici. Tapetezi lateralele formei de tort cu cereale expandate şi dai acest tort cu piersici la rece pentru cel puţin două ore.
Prajitura cu piersici si ciocolata
Prajitura cu piersici si ciocolata
Desert cu piersici si crema de branza
Desert cu piersici si crema de branza
sursa foto: Profimedia