Tort cu piersici, un deliciu dulce

Ce zici de acest tort cu piersici? Dacă ai pus peste vară câteva borcane cu compot de piersici, atunci ai din ce prepara acest tort.
De ce ai nevoie pentru tort de piersici
Pentru blat: 7 ouă, 1 ½ cană zahăr, 1 ½ cană făină, 3 linguri cacao, 5 linguri ulei, 2 linguriţe rase praf de copt
Pentru cremă: 3 linguri gem de caise, 500 ml frişcă lichidă, 20 g cacao, 100 g ciocolată de menaj, 1 esenţă de rom, 50 g zahăr, 400 g piersici din compot, filigran de ciocolată
Cum se prepară tort de piersici
Freci gălbenuşurile cu zahărul şi uleiul până devin cremă, le amesteci cu albuşurile bătute spumă, după care încorporezi încet făina cernută şi praful de copt. Amesteci 2/3 din compoziţie cu cacao, 1/3 rămânând albă. Coci separat cele două blaturi într-o formă de tort unsă şi tapetată, la foc mediu, circa 30 de minute.
Baţi frişca cu zahărul şi esenţa de rom. Topeşti ciocolata de menaj, o laşi să se răcească şi o încorporezi în frişcă împreună cu cacaua. Tai blatul cu cacao în jumătate pe orizontală. O parte, care va fi baza tortului, o ungi cu gemul de caise, iar cealaltă parte şi blatul alb le tai fâşii.
Aşezi peste blatul cu gem fâşii din cel alb şi maro (una albă, una maro), pui felii de piersici şi jumătate din cremă. Peste cremă aşezi fâşii din cele două blaturi de tort şi îmbraci tortul cu crema rămasă.
Decorezi cu filigran de ciocolată şi felii de piersici. Laşi acest tort cu piersici la rece cel puţin două ore înainte să fie servit.
Prajitura cu piersici si ciocolata
Prajitura cu piersici si ciocolata