Tort cu piersici, un deliciu dulce

1365618712 6694mozaic jpeg

Ce zici de acest tort cu piersici? Dacă ai pus peste vară câteva borcane cu compot de piersici, atunci ai din ce prepara acest tort.

De ce ai nevoie pentru tort de piersici

Pentru blat: 7 ouă, 1 ½ cană zahăr, 1 ½ cană făină, 3 linguri cacao, 5 linguri ulei, 2 linguriţe rase praf de copt

Pentru cremă: 3 linguri gem de caise, 500 ml frişcă lichidă, 20 g cacao, 100 g ciocolată de menaj, 1 esenţă de rom, 50 g zahăr, 400 g piersici din compot, filigran de ciocolată

gem de caise

ciocolată

Cum se prepară tort de piersici

Freci gălbenuşurile cu zahărul şi uleiul până devin cremă, le amesteci cu albuşurile bătute spumă, după care încorporezi încet făina cernută şi praful de copt. Amesteci 2/3 din compoziţie cu cacao, 1/3 rămânând albă. Coci separat cele două blaturi  într-o formă de tort unsă şi tapetată, la foc mediu, circa 30 de minute.

Baţi frişca cu zahărul şi esenţa de rom. Topeşti ciocolata de menaj, o laşi să se răcească şi o încorporezi în frişcă împreună cu cacaua. Tai blatul cu cacao în jumătate pe orizontală. O parte, care va fi baza tortului, o ungi cu gemul de caise, iar cealaltă parte şi blatul alb le tai fâşii.

Aşezi peste blatul cu gem fâşii din cel alb şi maro (una albă, una maro), pui felii de piersici şi jumătate din cremă. Peste cremă aşezi fâşii din cele două blaturi de tort şi îmbraci tortul cu crema rămasă.

Decorezi cu filigran de ciocolată şi felii de piersici. Laşi acest tort cu piersici la rece cel puţin două ore înainte să fie servit.

tort cu piersici

Tort de gelatina cu portocale

Tort de gelatina cu portocale

Prajitura cu piersici si ciocolata

Prajitura cu piersici si ciocolata

Jeleu cu mango, piersici si struguri

Jeleu cu mango, piersici si struguri