Tort cu pişcoturi şi fructe

tort iaurt piersici jpeg

Răsfaţă-te cu o felie de tort aromat, vedeta acestei ierni: tort cu pişcoturi şi fructe. reţeta propusă de noi este o adevărată încântare.

Ingrediente pentru reţeta de pişcoturi şi fructe

300 g pişcoturi 400 g iaurt cremos 300 g frişcă 1 cutie cu compot de piersici 2 plicuri gelatină granulată 100 g zahăr pudră cu aromă de vanilie 100 g alune zdrobite

Mod de preparare pentru reţeta de pişcoturi şi fructe

Înmoi gelatina, într-un castron, cu apă călduţă şi o laşi să se umfle 20-25 de minute. Amesteci gelatina topită şi răcită cu iaurtul, zahărul aromatizat cu vanilie şi adaugi treptat frişca. Baţi bine să se amestece. Scurgi fructele din compot şi le tai felii subţiri. Amesteci cu frişca jumătate din cantitatea de fructe şi păstrezi restul pentru decorare.

Tapetezi interiorul unei forme de tort detaşabile cu folie de aluminiu să nu se lipească de frişcă şi acoperi fundul formei de tort cu pişcoturi. Torni frişca amestecată cu fructe, nivelezi frumos la suprafaţă şi ornezi cu feliile de piersici păstrate. Laşi tortul la rece până în momentul servirii. În momentul servirii, scoţi tortul din formă, îndepărtezi folia de aluminiu şi tapetezi lateralele cu alunele zdrobite.

Daca aveti observatii privind aceasta reteta de ciuperci cu smântână şi usturoi, va rugam sa le faceti al rubrica de comentarii de mai jos.