Tort cu pişcoturi şi fructe de pădure

tort cu piscoturi si fructe de padure jpeg

Ai poftă de un desert cu fructe de pădure? Atunci merită să încerci această reţetă de tort cu pişcoturi. Este un desert care îi va cuceri pe cei dragi.

Ingrediente

Pentru cremă

30 pişcoturi 250 g fructe de pădure congelate 400 g iaurt simplu 150 ml lapte bătut 120 ml smântână pentru frişcă 60 ml miere 3 plicuri gelatină

Pentru piure

150 g fructe de pădure congelate

50 g iaurt simplu

100 ml vin roşu

2 linguri miere

frunze de mentă, pentru decor

Mod de preparare

Îmbraci cu folie de plastic o formă rotundă de tort cu pereţi detaşabili, inclusiv pe margini. Tai pişcoturile pe jumătate şi le aşezi în picioare în tavă.

Într-un bol mare, amesteci laptele, iaurtul şi mierea. Încorporezi fructele de pădure întregi, frişca bătută spumă tare, gelatina preparată conform indicaţiilor de pe ambalaj, şi omogenizezi uşor, ca să nu sfărâmi fructele. Torni compoziţia în forma de tort şi o laşi cel puţin 2 ore la frigider, să se întărească.

Pentru piure, mixezi fructele congelate cu mierea, iaurtul şi vinul. Torni piureul cremos peste stratul de bază şi mai dai desertul încă 2 ore la frigider. Detaşezi pereţii tăvii şi, înainte de servire, laşi tortul să stea 10 minute la temperatura camerei, apoi îl feliezi. Dacă vrei, îl decorezi cu frunze de mentă proaspătă.

Tort diplomat cu smântână şi pişcoturi

Tort diplomat cu smântână şi pişcoturi

Cel mai bun tort cu pere şi pişcoturi

Cel mai bun tort cu pere şi pişcoturi

Tort cu pişcoturi, căpşuni şi banane

Tort cu pişcoturi, căpşuni şi banane