Tort cu struguri şi frişcă

Tort de struguri jpeg

Ingrediente:

Pentru blat: 250 g unt, 8 ouă, 120 g zahăr, 120 g făină, 40 g cacao, 1 praf de copt, 1 vârf cuţit sare

Pentru sirop: 300 ml apă, 150 g zahăr, 70 ml zeamă de portocală, 1 linguriţă coajă de portocală

Pentru cremă: 200 g struguri, 5 linguri zahăr, 600 ml lapte, 400 ml frişcă lichidă îndulcită, 3 linguri amidon alimentar, 5 foi de gelatină esenţă de vanilie

Pentru ornat: 50 g fulgi de cocos coloraţi, boabe de struguri, 200 g ciocolată menaj

Mod de preparare:

Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri şi le baţi spumă tare cu un praf de sare. Adaugi zahărul şi amesteci în continuare. Baţi gălbenuşurile şi le încorporezi în albuşuri. Adaugi untul topit şi răcit. Amesteci făina cu praful de copt şi torni peste compoziţia de ouă, apoi presari treptat cacaua. Amesteci până se omogenizează.

image

Torni amestecul într-o formă unsă şi tapetată. Dai la cuptor 40 de minute. Scoţi blatul din formă şi-l laşi să se răcească. Pentru sirop, pui la fiert apa cu zahărul. După ce dă în clocot, dai deoparte. Adaugi zeama şi coaja de portocală, apoi strecori siropul. Pentru cremă, caramelizezi zahărul, îl stingi cu laptele fierbinte şi laşi să fiarbă până se topeşte caramelul. Pui amidonul dizolvat în puţin lapte rece şi laşi să fiarbă până începe să se îngroaşe. Iei vasul de pe foc şi continui să amesteci. Înmoi gelatina în 100 ml de apă, după care o topeşti, fără să o fierbi, şi o laşi să se răcească. Adaugi esenţa de vanilie şi gelatina în crema de lapte răcită, amesteci şi pui frişca bătută separat.

image

Topeşti ciocolata menaj pe baie de aburi. Glazurezi în ea boabele de struguri pentru decor. Le pui pe o farfurie. Împarţi blatul de tort în trei felii orizontale.

image

Aşezi o felie de blat pe un platou, o însiropezi şi torni ciocolata menaj. Pui boabele de struguri neglazurate şi aşezi un strat de cremă de frişcă. Acoperi cu cea de-a doua felie, o însiropezi şi pe aceasta şi întinzi încă un strat de cremă. Acoperi cu ultima foaie, o însiropezi şi apoi îmbraci tortul cu crema rămasă. Decorezi cu boabele de struguri glazurate şi presari cocosul colorat. Dai la rece circa 6 ore.

image

Aşteptăm să ne spuneţi dacă aţi încercat reţeta şi cum v-a ieşit.

Nu uitaţi de concursurile noastre! Premiem lunar 10 cititori care-şi fac curajul şă ne trimită poza şi reţeta a ceea ce au gătit. Găteşte, pozează, scrie reţeta şi trimite-ne mail la: retete@click.ro



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg