Tort cu vişine şi ciocolată albă

tort cu visine si ciocolata alba jpeg

La reţeta pentru acest tort cu vişine şi ciocolată albă, poţi înlocui cu alte fructe, cum sunt cireşele. După ce s-a copt blatul, mai lasă-l în cuptor câteva minute, cu uşa întredeschisă, pentru că altfel rişti să se lase. Înainte de a-l tăia, asigură-te că blatul de tort este complet răcit. Aşa nu ţi se va fărâmiţa.

Tort cu vişine şi ciocolată albă - Ingrediente (1 tort)

150 g ciocolată cu peste 80% cacao 6 linguri de unt 5 ouă 150 g zahăr 4 linguri făină unt pentru tapetat

Pentru cremă

200 g cicolată albă menaj

400 g smântână dulce pentru frişcă

1 pachet zahăr vanilat

300 g vişine

Pentru decor

100 g ciocolată neagră, rasă

Tort cu vişine şi ciocolată albă - Mod de preparare

Pentru blat, pui ciocolata neagră la topit pe baie de aburi. O dai deoparte şi o laşi la răcit. Adaugi zahărul, apoi untul şi amesteci bine. Separi albuşurile de gălbenuşuri. Pui pe rând gălbenuşurile, amesteci bine după fiecare. Baţi albuşurile spumă, apoi le încorporezi, amestecând uşor de sus în jos. Acum presari şi făina pe care o încorporezi uşor în ciocolată.

Tapetezi o tavă rotundă cu unt şi făină, torni compoziţia şi coci 30 de minute, la foc potrivit.

Pentru cremă, mixezi spumă smântâna dulce cu zahărul vanilat. Topeşti pe baie de aburi ciocolata albă şi o laşi puţin să se răcorească. Când e călduţă, încorporezi în ea câteva linguri de frişcă şi o laşi la răcit.

Tai în trei blatul şi aşezi prima bucată pe platou. Pui cremă, adaugi vişine, păstrezi câteva pentru ornat, şi acoperi cu al doilea blat, întinzi crema şi tot aşa până termini ingredientele.

Îmbraci tortul în frişcă şi, pentru decor, pui deasupra ciocolată neagră rasă. Cu ajutorul unui poş formezi floricele de frişcă pe care le ornezi cu vişine. Dai la rece.

Tort cu căpşuni, fără coacere

Tort cu căpşuni, fără coacere

Minitorturi cu mousse de ciocolată şi vanilie

Minitorturi cu mousse de ciocolată şi vanilie