Tort de bezea
Vrei să le faci celor dragi o surpriză? Încearcă un delicios tort de bezea! Îi va încânta pe toţi, atât pe pitici, cât şi pe bunici.
Ingrediente
Pentru blat
5 albuşuri 200 g zahăr 1 praf de sare 1 lingură zeamă de lămâie 2 linguri amidon
Pentru cremă
300 ml lapte
3 gălbenuşuri
4 linguri zahăr
2 linguri amidon
100 g ciocolată neagră
1 praf de sare
50 g frişcă
zmeură
Mod de preparare
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Desenezi pe foaia de copt trei cercuri de dimensiuni egale. Baţi albuşurile spumă tare cu sarea, adaugi zeama de lămâie, zahărul şi amidonul. Pui bezeaua cu lingura în cele trei cercuri, având grijă să fie în cantităţi egale. Dai blatul la cuptor aproximativ o oră şi jumătate. Îl laşi la răcit în cuptor, fără să deschizi uşa.
Pentru cremă, pui laptele pe foc. Separat, freci gălbenuşurile cu zahărul şi sarea. Când capătă o consistenţă cremoasă, încorporezi amidonul şi torni 3-4 linguri de lapte fierbinte. Omogenizezi şi adaugi gălbenuşurile în lapte. Ţii pe foc, amestecând până când se îngroaşă crema. O dai deoparte şi adaugi ciocolata ruptă bucăţi. Amesteci până când se dizolvă şi se omogenizează. O laşi la răcit. Pui prima foaie de bezea pe un platou, întinzi jumătate din cremă, a doua foaie, restul de cremă şi ultima foaie. Decorezi cu frişca bătută şi cu zmeură.
Tort cu bezea, preferatul tuturor
Tort cu bezea, preferatul tuturor