Tort de biscuiţi cu cremă de şerbet

tort de biscuit cu crema de serbet jpeg

O reţetă foarte simplă pentru un tort făcut pe fugă este tortul de biscuiţi cu cremă de şerbet. Cremele de şerbet au fost folosite dintotdeauna la prepararea torturilor, ruladelor sau fursecurilor. Dacă vrei să redescoperi gusturile de altădată, prepară cel mai simplu şi delicios tort.

Şerbetul este un preparat din zeama de la fructe cu adaos de apă şi zahăr. Zeama de fructe trebuie să fie foarte limpede, iar şerbetul nu se face din cantităţi prea mari de zahăr, maximum de 1 kg. Aşadar, pentru cine are timp, poate prepara şerbet pentru tort acasă din orice fel de fructe. Cele mai bune fructe pentru şerbeturi sunt, după cum spun gospodinele specialiste, zmeura, cireşele amare, vişine, căpşuni, portocale, lămâie, dar şi florile de violete, trandafiri, salcâm sau tei.

Pentru tort, se prepară o cremă de şerbet de cacao, care se mai poate cumpăra, dar are un gust deosebit făcut în casă. Ai nevoie de 300 de grame de şerbet, 200 de grame de unt, 30 ml de sirop de zahăr ars, 30 de grame de cacao şi un pliculeţ de zahăr vanilat. Se freacă bine şerbetul pe baie de aburi să se înmoaie, apoi se adaugă cacao cernută şi pliculeţul de zahăr vanilat. Dacă şerbetul este de cacao, nu se mai pune în plus acest ingredient. Compoziţia rezultată de bate cu telul sau cu mixerul împreună cu untul până devine o cremă spumoasă, numai bună de pus la tort.

Ingrediente Tort de biscuiţi cu cremă de şerbet:

  • 400 de grame de biscuiţi de care vreţi
  • 1 borcan de şerbet
  • 1 ceaşcă de cafea îndulcită
  • Jumătate de pachet de unt

Mod de preparare Tort de biscuiţi cu cremă de şerbet:

Se pregăteşte un platou, pe care se pun biscuiţii înmuiaţi în cafeaua îndulcită. Cafeaua poate fi cât vă place de tare şi aromată. Peste biscuiţi se pune un strat subţire de şerbet după ce acesta se freacă foarte bine cu untul la temperatura camerei. Se pune un strat de biscuiţi, unul de şerbet până se epuizează amândouă. Se ornează după preferinţe. Poftă bună!