Tort de brânză cu căpşuni

Căpşunile au numeroase beneficii pentru sănătate. Pentru a profita de ele, prepară acest tort de brânză cu căpşuni.
Tort de brânză cu căpşuni - Ingrediente
50 g făină 2 ouă 60 g zahăr 50 g unt 1 praf de copt 1 linguriţă zeamă de lămâie coajă rasă de lămâie
700 g căpşuni
2 linguri coniac
150 g zahăr
300 g brânză cremoasă
3 linguri smântână
2 linguri gelatină
100 g frişcă
Tort de brânză cu căpşuni - Cum se prepară
Se freacă gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr şi coaja de lămâie într-un vas aflat pe baie de aburi. Se adaugă făina, praful de copt stins cu zeamă de lămâie, untul, apoi se ia vasul deoparte. Separat, se bat albuşurile spumă tare cu restul de zahăr şi se amestecă uşor în compoziţia anterioară. Se toarnă într-o formă de tort şi se coace aproximativ 30 de minute, la foc potrivit.Se pun deoparte câteva căpşuni pentru decor şi restul se zdrobesc, se amestecă cu coniacul şi 90 g zahăr, apoi se lasă la rece până se coace blatul.Între timp, se freacă (sau se mixează) brânza, restul de zahăr, smântâna şi gelatina înmuiată în prealabil în puţină apă caldă.Când blatul s-a răcit, se taie în două, pe orizontală. Peste primul blat se aşază un strat subţire de cremă de brânză, peste care se adaugă piureul de căpşuni, se acoperă cu cel de al doilea blat şi în final se toarnă restul de cremă de brânză. Se decorează cu frişcă spriţată şi jumătăţi de căpşuni.Tortul de brânză cu căpşuni se ţine la rece până în momentul servirii.