Tort de ciocolată
Mmmm...ciocolată! Cât mai multă şi mai bună! Ăsta este visul oricărui iubitor de ciocolată, iar tortul acesta este exact ce şi-ar dori!
Ingrediente
Pentru blat
100 g ciocolată neagră 125 g unt 200 g făină 1 plic praf de copt 4 ouă 200 g zahăr
Pentru cremă
200 ml frişcă lichidă
200 g ciocolată neagră
1 esenţă de rom
cireşe confiate
Cum se prepară
Pentru blat, se topeşte ciocolata tăiată bucăţele cu untul pe foc mic, apoi se dă deoparte şi se lasă să se răcească. Se freacă apoi gălbenuşurile cu zahărul până se albesc. După ce s-a răcit, se adaugă făina în ploaie şi praful de copt, apoi compoziţia de gălbenuşuri şi la final albuşurile bătute spumă.
Se toarnă aluatul într-o tavă mică unsă şi tapetată şi se dă la cuptor pentru 40 de minute. Se pune frişca lichidă pe foc mic şi când s-a înfierbântat (fără să clocotească) se dă deoparte, se adaugă 150 g ciocolată rasă şi romul şi se amestecă energic. Se toarnă crema de ciocolată peste blatul răcit, se lasă să se întărească şi se decorează cu ciocolata
rămasă rasă şi cu cireşe confiate.
sursa foto: Shutterstock