Tort de ciocolată
Bucuria de a te simţi răsfăţat cu ceva dulce poate fi satisfăcută cu acest tort, pe cât de aspectuos, pe atât de gustos.
Ingrediente
200 g unt 6 ouă 200 g zahăr pudră 200 g ciocolată 50 g pudră de cacao 1 lingură pesmet Pentru ornat
100 g ciocolată menaj
Mod de preparare
Se bat untul şi gălbenuşurile până devin cremoase. Se adaugă zahărul continuând baterea până când se înglobează total, apoi se adaugă ciocolata topită la bain-marie, amestecând continuu încă 15 minute. Se adaugă pudra de cacao şi pesmetul, continuând prelucrarea până se împlineşte o oră. La sfârşit, se adaugă albuşurile bătute spumă, care se amestecă delicat în compoziţie.
Se împarte compoziţia în două părţi egale, o parte se pune la rece, iar cealaltă se toarnă într-o formă unsă cu unt, tapetată cu făină, şi se coace la cuptor circa 25 de minute.
Blatul rece se taie în două pe orizontală, se unge cu crema oprită, se îmbracă cu cremă pe toată suprafaţa şi se garniseşte cu ciocolată rasă şi aşchii de ciocolată. Se ţine la rece până în momentul servirii.
sursa foto: Fotolia