Tort de ciocolată
Prichindeii tăi vor fi foarte fericiţi când le vei prepara această gustoasă reţetă de tort de ciocolată care nici nu necesită foarte mult timp.
Dificultate mică Preparare 70' Pentru 4 porţii
Ingrediente
6
amaretti
3 ouă
50 g unt
85 g pudră de cacao
100 g zahăr
300 ml frişcă lichidă
Mod de preparare
Zdrobeşti cu un sucitor fursecurile mai mult sau mai puţin fin, în funcţie de preferinţă.
Ungi cu unt o formă de tort şi încălzeşti cuptorul la 200° C.
Într-un castron, mixezi gălbenuşurile cu untul până când amestecul devine spumă. Adaugi fursecurile, pudra de cacao, zahărul şi, în final, frişca. Încorporezi albuşurile bătute spumă tare în compoziţia de gălbenuşuri, amestecând uşor, de jos în sus.
Torni compoziţia de tort cu ciocolata în forma unsă, o aşezi pe o tavă mai înaltă şi adaugi apă caldă cât să cuprindă forma trei sferturi. Coci blatul de tort de ciocolata 40-45 de minute în cuptorul preîncălzit şi o laşi să se răcească în formă.
Biscuiti cu crema de ciocolata