Tort de ciocolată cu cremă de lapte

E bine să foloseşti pentru acest tort de ciocolată cu cremă de lapte o ciocolată neagră, cu cel puţin 65% cacao. Este şi mai sănătoasă şi este amăruie, un gust deosebit pentru un desert deosebit. Vă veţi convinge singuri după prepararea acestui tort.
Tort de ciocolată cu cremă de lapte - Ingrediente (12 porţii)
Pentru blat 250 g făină 200 g unt 200 g zahăr 300 g ciocolată 5-6 ouă 1 pacheţel drojdie uscată
200 ml lapte
70 g zahăr
1 pacheţel zahăr vanilat
5 gălbenuşuri
1 lingură făină
3 foi gelatină
3 albuşuri
pere din compot
120 g ciocolată neagră de menaj
60 g unt
100 g zahăr pudră
1 lingură apă
fulgi de cocos
coacăze sau alte fructe
Tort de ciocolată cu cremă de lapte - Mod de preparare
Se topeşte ciocolata cu 5-6 linguri de apă, apoi se toarnă într-un vas în care s‑au pus zahărul şi untul înmuiat. Se bate compoziţia cu mixerul (sau telul) până ajunge spumoasă. Se adaugă gălbenuşurile pe rând, făina cernută cu drojdia şi la sfârşit albuşurile bătute spumă tare, până se obţine o cocă netedă. Se coace 35 de minute într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt.
Se prepară crema, frecând gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă făina diluată cu laptele şi se fierbe, amestecând continuu, până se îngroaşă. După ce se răcoreşte, se adaugă gelatina, dizolvată în puţină apă, şi albuşurile bătute spumă tare.
Se taie blatul de tort în două felii orizontale, se toarnă jumătate din crema de lapte, se adaugă pere din compot, apoi restul de cremă. Se acoperă cu cea de-a doua felie de blat.
Se prepară glazura, fierbând ciocolata cu apa şi untul pe bain-marie. Se adaugă zahărul treptat, până se obţine o compoziţie îngroşată, care se întinde cu o spatulă deasupra tortului. Se garniseşte cu fulgi de cocos şi ciorchini de coacăze roşii sau alte fructe, după preferinţă.