Tort de ciocolată cu cremă de lapte

RP:  Schokoladentorte mit Johannisbeeren garniert jpeg

Un desert care poate să fie deopotrivă festiv sau pregătit pur şi simplu fără un motiv anume.

Ingrediente

Pentru blat

250 g făină 200 g unt 200 g zahăr 300 g ciocolată 5-6 ouă 1 pacheţel drojdie uscată

Pentru umplutură

200 ml lapte

70 g zahăr

1 pacheţel zahăr vanilat

5 gălbenuşuri

1 lingură făină

3 foi gelatină

3 albuşuri

pere din compot

Pentru glazură

120 g ciocolată neagră de menaj

60 g unt

100 g zahăr pudră

1 lingură apă

Pentru decor

fulgi de cocos

coacăze sau alte fructe

Cum se prepară

Se topeşte ciocolata cu 5-6 linguri de apă, apoi se toarnă într-un vas în care s‑au pus zahărul şi untul înmuiat. Se bate compoziţia cu mixerul (sau telul) până ajunge spumoasă. Se adaugă gălbenuşurile pe rând, făina cernută cu drojdia şi la sfârşit albuşurile bătute spumă tare, până se obţine o cocă netedă. Se coace 35 de minute într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt.

Se prepară crema, frecând gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă făina diluată cu laptele şi se fierbe, amestecând continuu, până se îngroaşă. După ce se răcoreşte, se adaugă gelatina, dizolvată în puţină apă, şi albuşurile bătute spumă tare.

Se taie blatul de tort în două felii orizontale, se toarnă jumătate din crema de lapte, se adaugă pere din compot, apoi restul de cremă. Se acoperă cu cea de-a doua felie de blat.

Se prepară glazura, fierbând ciocolata cu apa şi untul pe bain-marie. Se adaugă zahărul treptat, până se obţine o compoziţie îngroşată, care se întinde cu o spatulă deasupra tortului. Se garniseşte cu fulgi de cocos şi ciorchini de coacăze roşii sau alte fructe, după preferinţă.

sursa foto: Northfoto