Tort de ciocolată cu cremă şi cacao

tort cacao jpeg

Iată propunerea noastră dulce, de răsfăţ, la sfârşit de săptămână!

Ingrediente

Pentru blat  6 ouă  6 linguri zahăr  4 linguri făină  2 linguri cacao

250 g unt sau margarină

250 g zahăr

3 gălbenuşuri

2 linguri pudră de cacao

1 pahar apă

1 praf de sare

1 esenţă de rom

200 g ciocolată

250 ml zeamă de compot

3 linguri unt

fructe de pădure

mentă

Cum se prepară

Se freacă gălbenuşurile cu zahărul ­până se obţine o compoziţie cremoasă. Se adaugă treptat făina cernută cu pudra de cacao, amestecând permanent, iar la sfârşit se încorporează uşor albuşurile bătute spumă tare. Se toarnă compoziţia într-o formă dreptunghiulară medie unsă şi tapetată şi se coace în cuptorul preîncălzit circa 40 de minute.

Pentru prepararea cremei, se bat uşor cu telul gălbenuşurile cu praful de sare. Separat, se fierbe un sirop din zahăr şi apă. Când începe să se lege, se toarnă clocotit, în fir subţire, peste gălbenuşuri, bătând continuu şi energic. După ce se răcoreşte, se amestecă cu untul sau margarina, adăugat puţin câte puţin, şi apoi cu pudra de cacao, esenţa, amestecând până se omogenizează perfect.

Cu o formă rotundă specială de inox se taie blatul în două rotunduri, după care fie­care se taie în două pe orizontală. Se aşază crema între blaturile însiropate cu compot. Se lasă la frigider o oră, după care se îmbracă cu glazura de ciocolată preparată prin frecarea ciocolatei topite cu unt. Se serveşte după ­2-3 ore,

garnisite cu fructe de pădure şi cu mentă.