Tort de ciocolată, reţeta pentru momente deosebite

profimedia 0182697915 jpeg

Pentru ocazii festive, iată o reţetă cu care vei impresiona invitaţii din toate punctele de vedere.

De ce ai nevoie ca să faci tort de ciocolată:

Pentru blat 3 ouă 200 g zahăr 200 g smântână 200 g făină 4 linguri cacao 1 linguriţă praf de copt Pentru cremă 600 ml frişcă lichidă 600 g ciocolată neagră 2 banane feliate pe lung Pentru decor fulgi de migdale 1 rodie 100 ml frişcă lichidă 50 g zahăr

Pentru blat, baţi ouăle cu zahărul până devin spumă. Adaugi smântâna şi continui să mixezi. Separat, amesteci făina

cu pudra de cacao şi cu praful de copt. Combini cele două compoziţii. Torni aluatul într-o tavă tapetată şi-l coci  30 deminute, la 180 °C.

Separat, pregăteşti crema. Pui frişca lichidă pe  foc până dă primele semne că vrea să clocotească. Opreşti focul şi adaugi ciocolata pe care ai rupt-o în bucăţele. Ciocolata trebuie să fie acoperit ă de frişcă, astfel se vatopi uniform. Laşi amestecul să se răcească complet, apoi îl dai la congelator o oră. Ulterior, baţi compoziţia pânăobţii o cremă pufoasă.

Împarţi blatul în două. Ungi prima bucată de blat cu 2/3 din crema de ciocolată şi pui bucăţele de banane. Acoperi cu cealaltă felie de blat şi înveleşti tortul în restul de ciocolată. Pentru decor, baţi frişca rece cu zahărul până obţii o cremă. Decorezi tortul cu fulgi de migdale, boabe de rodie şi frişcă bătută.