Tort de clătite americane. VIDEO

Tort de clătite americane jpeg

Pentru iubitorii de clătite, iată o reţetă de tort de clătite americane, absolut delicios, uşor de făcut, de tăiat şi de mâncat, bineînţeles.

Ingrediente clătite americane pentru tort:

- 450 g făină - 100 g unt topit - 500 ml lapte - 3 ouă - 5-7 linguri de zahăr (depinde cât de dulce îţi place) - 3 plicuri zahăr vanilat - 2 linguriţe mici bicarbonat de sodiu - 1 linguriţă coajă rasă portocală - Un sfert linguriţă sare

Ingrediente cremă Tort de clătite americane:

- 1,5 kg de brânză dulce de vaci

- 500 g dulceaţă de fructe de pădure (sau orice altă dulceaţă)

Poţi folosi orice altă cremă îţi place pentru acest tort. De la cremă de fineti la cremă de budincă. Crema de brânză dulce de vaci poate fi combinată cu stafide sau dulceaţă acrişoară pentru un gust ca la mama acasă.

Mod de preparare Tort de clătite americane:

Se amestecă ouăle cu zahărul şi se mixează până se omogenizează, apoi se adaugă laptele şi untul topit. Apoi se pun treptat făina, bicarbonatul de sodiu, sarea, zahărul vanilat până se obţine o compoziţie omogenă. Se amestecă energic să nu se facă acele cocoloaşe neplăcute. Consistenţa aluatului trebuie să fie lichidă, iar textura ca cea de smântână.

Se pune tigaia pe foc la foc moderat, se lasă la încins. Nu se unge cu nimic, se pune aluatul şi când se văd bule la suprafaţa aluatului, iar aluatul se usucă, se întorc.

Aluatul se face ca la clătitele normale, se împrăştie în toată tigaia sau se pune în mijloc şi se lasă la copt ca atare. Se foloseşte un polonic mediu pentru această operaţiune.

Dacă vrei ca aceste

clătite

să fie mai groase va trebui să faci cantitate dublă pentru tort. Depinde pentru câte persoane faci tortul.

Apoi se amestecă brânza cu dulceaţa de fructe de pădure sau cu stafidele sau se pregăteşte crema pe care ai ales-o şi se trece la pregătirea tortului.

Se umple pe sistemul clătită, cremă, clătită, iar la final se pune o clătită. Deasupra poţi să ornezi acest tort de clătite americane cum şi cu ce îţi place, frişcă, dulceaţă, ciocolată sau caramel. Acest tort de clătite americane se mănâncă de preferat în aceeaşi zi, se taie frumos cu cuţitul, este delicios, rapid şi îl poţi face oricând.

tort de clătite

clătite americane

Poftă bună!

Tort de clatite cu crema de ciocolata

Tort de clatite cu crema de ciocolata

Minitort cu foi de clatite

Minitort cu foi de clatite

Cum sa faci gogosi americane

Cum sa faci gogosi americane