Tort de clătite cu budincă şi piersici

Pentru un aspect diferit şi atrăgător noi am folosit cacao pentru aluatul de clătite. Nu este însă musai să faceţi ca noi. Acest tort de clătite cu budincă şi piersici este foarte simplu de preparat, iar dacă vrei, îţi poţi lăsa liberă imaginaţia.
Tort de clătite cu budincă şi piersici - Ingrediente (1 tort)
Pentru clătite 3 ouă 500 ml lapte 1 praf de sare 30 g cacao 300 g făină ulei pentru prăjit
250 g brânză de vaci
1 linguriţă zahăr vanilat
100 g zahăr pudră
200 ml frişcă
200 g piersici din compot
2 plicuri budincă de vanilie
100 g unt
Tort de clătite cu budincă şi piersici - Mod de preparare
Amesteci cacaua cu făina. Apoi, mixezi laptele, ouăle, sarea şi, la final, adaugi făina cu cacaua şi amesteci bine până se încorporează. Laşi să se odihnească trei minute. Încingi o tigaie cu puţin ulei şi prepari 7 clătite. Le ţii pe fiecare parte cam 30 de secunde-1 minut, apoi le pui pe o farfurie acoperită.
Amesteci brânza de vaci, zahărul vanilat şi zahărul pudră. Încorporezi încet şi frişca. Scurgi piersicile din compot şi le tai în bucăţi mici.
Prepari budinca urmând instrucţiunile de pe ambalaj. Laşi să se răcească. Apoi o baţi şi încorporezi uşor untul, amestecând bine. Întinzi din compoziţie pe o clătită, o rulezi şi o dai deoparte.
Pui o clătită pe o farfurie, întinzi o treime din umplutura de budincă. Pui peste o altă clătită şi întinzi jumătate din cantitatea de cremă de brânză şi jumătate din cantitatea de piersici. Continui în această ordine, terminând cu o clătită deasupra. Tai în câteva bucăţi clătita dată deoparte şi ornezi tortul. Serveşti şi porţionezi după ce stă câteva ore la frigider.
foto: profimedia