Tort de clătite cu portocale

profimedia 0182697215 jpeg

Combinaţia de clătite, portocale şi frişcă este senzaţională. Te invităm să o încerci!

De ce ai nevoie pentru tort de clătite cu portocale

● 250 g unt la temperatura camerei ● 150 g făină ● 300 ml frişcă lichidă ● 6 gălbenuşuri ● 2 albuşuri ● 2 linguri zahăr ● 2-3 picături esenţă de portocale Pentru umplutură ● 500 g smântână cu 30% grăsime ● 200 g zahăr Pentru decor: ● 1 portocală ● fulgi de ciocolată

Cum se prepară tort de clătite cu portocale

Pentru clătite, amesteci untul moale cu gălbenuşurile şi cu zahărul. Baţi compoziţia până devine spumă. Combini făina cu 200 ml frişcă lichidă şi le pui pe foc. Amesteci până obţii o masă omogenă, apoi o iei de pe aragaz, o laşi puţin, torni amestecul de gălbenuşuri şi mixezi. Adaugi esenţa de portocale şi restul de frişcă lichidă amestecată în prealabil cu albuşurile. Din aluatul obţinut torni câte un polonic într-o tigaie antiaderentă. Coci fiecare clătită pe ambele părţi.

Pentru umplutură, baţi smântâna cu zahărul până devin o cremă, ungi fiecare clătită, apoi le suprapui.

Decorezi tortul cu felii de portocală şi fulgi de ciocolată.