Tort de frişcă

Whipped Cream Cake with Strawberries jpeg

Ai aşteptat un an întreg apariţia căpşunilor! Acum sunt „pe terminate“. Aşa că, bucură-te de savoarea lor cât mai sunt pe tarabe şi prepară acest gustos tort de frişcă.

Dificultate mică Preparare 110' Pentru 8 porţii

Ingrediente

Pentru blat

6 ouă

200 g făină

180 g zahăr pudră

1 pachet zahăr vanilat

50 g migdale rase

Pentru umplutură

150 g gem de căpşuni

150 g căpşuni

1 pachet

jeleu de căpşuni

500 ml frişcă lichidă

20 g zahăr pudră

1 pachet zahăr vanilat

Pentru decor

50 g migdale feliate

50 g căpşuni

Mod de preparare

Baţi gălbenuşurile cu jumătate de zahăr şi cel vanilat până devin ca o cremă. Baţi albuşurile spumă tare cu restul de zahăr şi le adaugi în crema de gălbenuş. Adaugi făina, migdalele, amesteci şi torni într-o formă de tort cu pereţi detaşabili unsă şi tapetată.

Coci 45' în cuptorul preîncălzit la 160° C. Îl laşi la răcit în formă şi-l tai în trei. Pui partea de jos a blatului în forma curată şi ungi cu jumătate de gem de căpşuni. Aşezi peste gem căpşunile spălate, scurse bine şi tăiate în jumătăţi.

Pregăteşti jeleul conform indicaţiilor de pe plic şi-l torni peste căpşuni. Îl pui la frigider ca să se închege jeleul, după care aşezi deasupra a doua parte de blat.

Baţi frişca cu zahărul pudră şi zahărul vanilat. Ungi al doilea blat cu gemul rămas şi întinzi jumătate din frişcă. Aşezi ultima parte de blat şi-l dai la rece o oră. Scoţi tortul din formă, îl decorezi cu frişcă, migdale feliate şi căpşuni, după inspiraţie.

Introduci acest tort de frişcă la frigider pana se intareste frisca si apoi servesti.

Incearca sa prepari acest tort de frişcă si cu siguranta vei avea parte numai de aprecieri din partea invitatilor.

tort de frişcă

Tort de clatite cu banane si frisca

Tort de clatite cu banane si frisca

Crema de vanilie cu frisca

Crema de vanilie cu frisca

Pateuri cu ciocolata si frisca

Pateuri cu ciocolata si frisca