Tort de fructe răcoritor, ideal pentru masa de Revelion

1 tort cu fructe jpg jpeg

După mesele îmbelşugate, un desert dulce acrişor este ideal pentru a fi savurat la o ocazie specială, cum e noaptea dintre ani. Îţi recomandăm să încerci această reţetă de tort cu fructe, un adevărat deliciu culinar. Gustul mixului de fructe preferate, combinat cu ciocolata, îţi va răsfăţa papilele gustative.

Ingrediente pentru Tort de fructe răcoritor

  • 4 ouă
  • 140 g zahăr
  • 120 g făină
  • 60 g amidon
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri apă
  • 1 lingura zahăr
  • 2 linguri apă
  • 100 g cremă de ciocolată
  • 100 g făină
  • coajă de lămâie
  • 50 ml lichior de vişine (sau zeamă de compot)
  • 30 g unt
  • 80 g migdale
  • 400 g fructe (banane, kiwi, căpşuni)
  • 1 pachet gelatină (jeleu de fructe)

Mod de preparare Tort de fructe răcoritor

Separaţi ouăle. Jumătate din cantitatea de zahăr se bate bine cu albuşurile, iar cealaltă jumătate cu gălbenuşurile, peste care se adaugă coaja de lămâie şi apa.

Făina, praful de copt şi amidonul se amestecă şi ele, iar peste se toarnă cele două compoziţii, cea cu albuşurile şi cea cu gălbenuşurile. 

Într-o tavă dreptunghiulară se adaugă unt şi făină şi se tapetează bine, după care se toarnă compoziţia obţinută. Se pune la cuptor, la foc mediu, timp de jumătate de oră. 

În tot acest tip, se prepară crema de ciocolată, care se subţiază cu puţin lapte pe foc, iar fructele se taie cuburi. Se prepară şi siropul cu zahăr, apă şi lichior de vişine. Dacă folosiţi compot, se inspiropează ca atare. Când blatul este gata, se taie pe orizontală de două ori, în bucăţi egale, se însiropează şi se umple cu crema de ciocolată, peste care se aşează fructele mărunţite. 

Pe deasupra se pun bucăţi de fructe, peste care se toarnă jeleul din gelatină, preparat conform instrucţiunilor de pe ambalaj. 

Se lasă câteva ore la rece. Poftă bună!