Tort de lămâie cu cremă diplomat FOTO

tort de lamaie cu crema diplomat jpeg

Ingrediente fel de fel, cu diverse arome şi texturi, se unesc într-un delicios tort de lămâie cu cremă diplomat pe care îl poţi prepara în numai o oră şi jumătate. Cu siguranţă, toţi cei dragi se vor înfrupta şi vor aprecia efortul tău şi rezultatul spectaculos obţinut.

Tort de lămâie cu cremă diplomat - Ingrediente (1 tort)

Pentru blat 5 ouă 1 cană zahăr 5 linguri ulei 1 cană făină 1 lămâie mare 1 praf de sare 1 linguriţă praf de copt

Pentru crema diplomat

5 ouă

5 linguri zahăr

3 linguri lapte praf

500 ml frişcă lichidă

2 pliculeţe gelatină

½ fiolă esenţă vanilie

½ fiolă esenţă lămâie

100 ml apă

Pentru umplutură

350 ciocolată neagră menaj

2 linguri ulei

Pentru decor

150 g migdale măcinate grosier

ornamente de ciocolată

Tort de lămâie cu cremă diplomat - Mod de preparare

Pentru cremă, amesteci gălbenuşurile cu zahărul şi cu laptele praf. Albuşurile le baţi spumă, le încorporezi în amestecul de gălbenuşuri şi pui pe baie de aburi. Laşi până se întăreşte crema. Amesteci în ea continuu. Laşi la răcit. Pui gelatina la înmuiat în 100 ml apă, circa 15 minute. O topeşti pe foc şi, când este aproape rece, o amesteci cu crema de ou. Baţi frişca şi o dai la rece 15 minute. Amesteci cu esenţele şi crema de ou cu gelatina.

image

Pentru blat, baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare. Adaugi zahărul şi baţi în continuare până spuma de albuş este lucioasă. Pui coaja şi zeama de lămâie, adaugi treptat gălbenuşurile bătute separat cu uleiul şi baţi bine. Pui făina pe toată suprafaţa aluatului, presari praful de copt şi cu o lingură de lemn amesteci uşor de jos în sus până încorporezi toată făina. Ungi şi tapetezi o formă de tort cu inel detaşabil, torni compoziţia şi introduci în cuptor circa 40-45 de minute. Scoţi, laşi la răcit un pic şi, înainte de a lua inelul detaşabil, desprinzi blatul uşor cu un cuţit.

image

Tai blatul de pandişpan în două după ce s-a răcit bine. Pui prima foaie într-o formă de tort cu inel detaşabil şi torni jumătate din crema diplomat.

image

Topeşti ciocolata neagră menaj pe baie de aburi. Când este aproape gata, o amesteci bine cu uleiul. O laşi un pic la răcit şi o torni peste crema din formă. Acoperi cu cel de-al doilea blat, apoi cu cremă rămasă şi dai tortul la rece 3-4 ore. După ce este gata, scoţi tortul din formă, pui onamentele de ciocolată şi presari migdalele zdrobite.

image

Tort de căpşuni

Tort de căpşuni

Tort de ciocolată cu căpşuni şi fructe de pădure

Tort de ciocolată cu căpşuni şi fructe de pădure

Tort Napoleon

Tort Napoleon