Tort de mere

Apple Cake jpeg

Dacă merele sunt unele dintre fructele tale preferate, trebuie să încerci reţeta acestui tort delicios cu prima ocazie.

Ingrediente Pentru blat: 1 pahar zahăr 1 pahar făină 6 ouă Pentru umplutură 150 g gem de căpşuni 100 g gem de mere 1 kg mere 350 ml apă 2 plicuri gelatină zeama de la 1 lămâie 100 g zahăr + 3 linguri zahăr Pentru decor: 150 g zahăr 200 ml smântână pentru frişcă merişoare 2 mere feliate fulgi de migdale

Mod de preparare

Pentru blat, baţi ouăle cu zahărul până obţii o compoziţie albă şi pufoasă. Adaugi făina treptat şi amesteci uşor cu o lingură. Întinzi hârtie de copt şi ungi cu unt 2 tăvi rotunde. Torni compoziţia de aluat şi le dai la cuptorul preîncălzit 20-25 de minute. Când sunt gata, laşi blaturile să se răcească 10 minute în tăvi, apoi le aşezi pe două grătare. Pentru umplutură, tai merele cubuleţe, le combini cu zeama de lămâie şi cu 100 g de zahăr, apoi le pui pe foc. Le amesteci până îşi lasă zeama.

Combini gelatina cu apa şi cele 3 linguri de zahăr, o aşezi pe foc până dă în clocot, apoi o amesteci cu merele.Unul dintre cele două blaturi îl tai în trei. Ungi fiecare bucată cu gemul de căpşuni şi le aranjezi într-o tavă rotundă cu pereţii detaşabili. Torni umplutura de mere. Cealaltă bucată de blat o tai în două. O jumătate o pui peste compoziţia de mere, apoi o ungi cu gemul de mere şi acoperi cu cealaltă jumătate. Dai la frigider 2 ore. Scoţi inelul detaşabil al tăvii şi decorezi cu frişca rece bătută cu zahărul, cu merele, fulgii de migdale şi cu merişoare.