Tort de mere
Dacă ieri am evitat să vă provocăm la un tort de struguri, încercăm astăzi si un tort de mere. Delicios! Te vei linge pe degete!
Dificultate mică Preparare 105' Pentru 8 porţii
Ingrediente
3 ouă
1 pachet zahăr vanilat
80 g zahăr pudră
80 g făină
1 lingură cafea măcinată
20 g cacao
Pentru umplutura de mere
300 ml apă
3 mere
100 g zahăr
1 pachet cu praf de budincă de vanilie
Pentru umplutura de cappuccino
250 g brânză de vaci
100 g zahăr pudră
4 linguriţe ness
10 g gelatină
80 ml apă
250 ml frişcă lichidă
Pentru decor
1 linguriţă cacao
2 mere
Preparare
Pentru blatul de tort, mixezi gălbenuşurile cu zahărul vanilat şi le adaugi treptat în albuşurile bătute spumă tare cu zahărul pudră. Adaugi făina cernută cu pudra de cacaoşi cafeaua şi amesteci uşor, de jos în sus. Torni aluatul într-o formă de tort cu pereţi detaşabili cu diametrul de 26 cm unsă şi tapetată şi o introduci în cuptorul preîncălzit la 180 de grade celsius pentru 30 de minute. Îl laşi să se răcească.
Cureţi merele de coajă şi de seminţe, le tai cuburi şi le pui într-o cratiţă cu zahărul şi 300 ml de apă. Laşi să se înmoaie puţin, pui praful de budincă dizolvat în puţină apă, amesteci şi laşi pe foc încă două minute. Torni umplutura peste blat şi dai acest tort de mere la frigider să se întărească.
Incercati acest tort de mere si nu veti regreta.
Tort de mere si crema cappuccino
Tort de mere si crema cappuccino
Tort cu branza si fructe uscate
Tort cu branza si fructe uscate
sursa foto: Profimedia