Tort de mere

Apple Cake jpeg

Dacă ieri am evitat să vă provocăm la un tort de struguri, încercăm astăzi si un tort de mere. Delicios! Te vei linge pe degete!

tort de struguri

Dificultate mică Preparare 105' Pentru 8 porţii

Ingrediente

3 ouă

1 pachet zahăr vanilat

80 g zahăr pudră

80 g făină

1 lingură cafea măcinată

20 g cacao

Pentru umplutura de mere

300 ml apă

3 mere

100 g zahăr

1 pachet cu praf de budincă de vanilie

Pentru umplutura de cappuccino

250 g brânză de vaci

100 g zahăr pudră

4 linguriţe ness

10 g gelatină

80 ml apă

250 ml frişcă lichidă

Pentru decor

1 linguriţă cacao

2 mere

Preparare

Pentru blatul de tort, mixezi gălbenuşurile cu zahărul vanilat şi le adaugi treptat în albuşurile bătute spumă tare cu zahărul pudră. Adaugi făina cernută cu pudra de cacaoşi cafeaua şi amesteci uşor, de jos în sus. Torni aluatul într-o formă de tort cu pereţi detaşabili cu diametrul de 26 cm unsă şi tapetată şi o introduci în cuptorul preîncălzit la 180 de grade celsius pentru 30 de minute. Îl laşi să se răcească.

Cureţi merele de coajă şi de seminţe, le tai cuburi şi le pui într-o cratiţă cu zahărul şi 300 ml de apă. Laşi să se înmoaie puţin, pui praful de budincă dizolvat în puţină apă, amesteci şi laşi pe foc încă două minute. Torni umplutura peste blat şi dai acest tort de mere la frigider să se întărească.

tort de mere

Incercati acest tort de mere si nu veti regreta.

Tort de mere si crema cappuccino

Tort de mere si crema cappuccino

Tort cu branza si fructe uscate

Tort cu branza si fructe uscate

Prajitura rapida cu mere

sursa foto: Profimedia