Tort de mere cu zahăr ars şi frişcă. Reţetă delicioasă pentru această iarnă

tarta cu mere shutterstock 88846399 jpeg

Uşor de preparat, tortul de mere cu zahăr ars şi frişcă (pe care îl poţi prepara cu orice fel de fructe) este desertul binevenit oricând.

Ingrediente pentru reţetă de tort de mere cu zahăr ars şi frişcă

4-5 mere 1 cană zahăr ½ pachet margarină

Pentru pandişpan

5 ouă

5 linguri zahăr

5 linguri făină

coajă rasă de lămâie

1 linguriţă esenţă de portocală

frişcă

Modul de preparare al reţetei de tort de mere cu zahăr ars şi frişcă

1. Mai întâi, pui trei sferturi de cană de zahăr la topit într-o formă rotundă de tort. Când s-a caramelizat, îl dai să se răcească. Ungi forma cu margarina (o să rămână multă pe fund, dar aşa trebuie) şi aşezi sub formă de floare merele tăiate felii potrivit de subţiri. Le presari cu zahărul rămas şi le introduci în cuptorul încins pentru 15 minute.

2. Pentru pandişpan, baţi albuşurile spumă tare, adaugi zahărul şi baţi până se topeştet. Adaugi gălbenuşurile treptat, coaja de lămâie şi esenţa. Pui făina pe toată suprafaţa şi o încorporezi uşor, cu o lingură de lemn, de jos în sus.

3. Torni pandişpanul peste mere şi netezeşti. Introduci din nou tava la cuptor până când pandişpanul se rumeneşte bine deasupra. O laşi să se răcorească 15 minute, desprinzi uşor cu un cuţit pe margini şi o răstorni pe un platou. O serveşti rece, eventual cu frişcă.

Dacă aveţi nelămuriri legate de modul de preparare al reţei de tort de mere cu zahăr ars şi frişcă, scrieţi în secţiunea de comentarii de mai jos.

sursa foto: Shutterstock