Tort de morcovi cu glazură de lămâie
Un desert delicioas, foarte apreciat şi de copii.
Ingrediente
6 ouă 250 ml ulei 250 g făină 1 praf de sare 1 pacheţel praf de copt 600 g morcovi 1 portocală 5 linguri miere 200 g migdale
Pentru glazură
100 g unt
300 g zahăr pudră
5 linguri zeamă de lămâie
Cum se prepară
Ouăle întregi se bat cu mixerul până îşi dublează volumul, se adaugă treptat uleiul, continuând baterea. Se adaugă făina cernută cu sarea şi praful de copt şi se amestecă bine.
Morcovii se spală şi se curăţă, se dau pe răzătoarea mică şi se adaugă în compoziţia de ouă. Se pun coaja rasă de portocală, mierea amestecată cu trei linguri cu zeamă de portocală şi
migdalele tocate mărunt.
Se omogenizează totul şi se toarnă aluatul într-o formă de tort unsă şi tapetată. Se introduce în cuptorul preîncălzit, la foc mic, pentru 45 de minute, după care se lasă să se
răcească.
Pentru glazură, se topeşte untul şi se dă deoparte. Se adaugă treptat zeama de lămâie şi zahărul pudră, amestecând continuu, până când se obţine o glazură groasă. Se ornează tortul, se lasă să se întărească glazura şi se poate servi.