Tort de morcovi glazurat
Înţelepciunea populară afirmă că persoanele care îi mănâncă devin mai plăcute şi au tenul frumos, dar morcovii sunt într-adevăr interesanţi pentru numeroşi nutrienţi pe care îi conţin din abundenţă. Din morcovi se pot prepara prăjituri delicioase, cum este acest tort de morcovi glazurat, care va fi o adevărată surpriză plăcută.
Tort de morcovi glazurat - Ingrediente (1 tort)
1 1/2 cană morcovi raşi 3/4 cană zahăr 1/2 cană ulei 1 cană apă fiartă 1 1/2 cană făină 2 linguri cacao 1 linguriţă scorţişoară 1 plic praf de copt 1/2 linguriţă sare
60 g ciocolată menaj
1 lingură unt
Tort de morcovi glazurat - Mod de preparare
Morcovii daţi pe răzătoarea mică se amestecă cu zahărul, apa şi uleiul şi se lasă deoparte. Făina se amestecă cu cacaua, praful de copt, scorţişoara şi sarea, se toarnă amestecul de morcovi şi se omogenizează bine. Se toarnă compoziţia într-o formă de tort unsă şi tapetată şi se coace în cuptorul încins 40-45 de minute. Se topeşte la bain-marie ciocolata, se încorporează untul şi se glazurează tortul.