Tort de morcovi glazurat

tort de morcovi glazurat jpeg

Înţelepciunea populară afirmă că persoanele care îi mănâncă devin mai plăcute şi au tenul frumos, dar morcovii sunt într-adevăr interesanţi pentru numeroşi nutrienţi pe care îi conţin din abundenţă. Din morcovi se pot prepara prăjituri delicioase, cum este acest tort de morcovi glazurat, care va fi o adevărată surpriză plăcută.

Tort de morcovi glazurat - Ingrediente (1 tort)

1 1/2 cană morcovi raşi 3/4 cană zahăr 1/2 cană ulei 1 cană apă fiartă 1 1/2 cană făină 2 linguri cacao 1 linguriţă scorţişoară 1 plic praf de copt 1/2 linguriţă sare

60 g ciocolată menaj

1 lingură unt

Tort de morcovi glazurat - Mod de preparare

Morcovii daţi pe răzătoarea mică se amestecă cu zahărul, apa şi uleiul şi se ­lasă deoparte. Făina se amestecă cu ­cacaua, praful de copt, scorţişoara şi sarea, se toarnă amestecul de morcovi şi se omogenizează bine. Se toarnă compoziţia într-o formă de tort unsă şi tapetată şi se ­coace în cuptorul încins 40-45 de minute. Se topeşte la bain-marie ciocolata, se încorporează untul şi se glazurează tortul.