Tort de portocale

La mesele festive, cât şi la aniversări şi alte ocazii speciale, prepară-le celor dragi un delicios tort de portocale. Gustul său bogat îi va cuceri cât ai zice... tort.
Ingrediente
Pentru blat
250 g făină 5 linguri ulei 5 ouă 250 g zahăr pudră 1 praf sare 2 portocale, coaja şi zeama 1 praf de copt 50 g stafide înmuiate în rom şi scurse
Pentru glazură
300 g zahăr pudră
esenţă de vanilie, după gust
2 linguri zeamă de lămâie
6 linguri apă
Pentru decor
1 portocală feliată
fulgi de migdale, după gust
Mod de preparare
Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu praful de sare, apoi încorporezi în ploaie zahărul.
Separat, freci gălbenuşurile cu uleiul şi adaugi zeama de portocale. Omogenizezi şi le încorporezi în albuşuri astfel: 1 lingură de făină, amestecată în prealabil cu praful de copt, apoi una de gălbenuşuri, amestecând după fiecare, de jos în sus, până când termini ingredientele. Pui şi stafidele, iar aluatul obţinut îl torni într-o formă de tort tapetată. Dai la cuptorul încins în prealabil până când trece testul cu scobitoarea. Opreşti cuptorul şi îl mai ţii cu uşa închisă încă 10 minute.
Pentru glazura albă, amesteci bine, cu un tel, zahărul cu zeama de lămâie, cu esenţa şi cu apa până când obţii o compoziţie cremoasă şi densă.
Aşezi blatul pe un grătar, torni peste el glazura, aşezi feliuţe de portocale, iar pe margine îi pui fulgi de migdale.