Tort de zmeură cu pişcoturi

tort de zmeura cu piscoturi jpeg

Afinele, coacăzele, murele, zmeura cu cât sunt mai coapte, cu atât sunt mai perisabile şi trebuie consumate mai repede. Ideal e să cauţi fructe care au consistenţa tare şi culoarea uniformă. Altfel, rişti să te alegi cu fructe moi, care au început să se strice.

Ingrediente

1 pachet pişcoturi 100 ml cafea 100 g zahăr pudră 250 ml frişcă 250 g iaurt 2 plicuri gelatină 50 g miere 100 g zmeură frunze de mentă zahăr pudră, pentru decor

Mod de preparare

Înmoi rapid pişcoturile în cafea şi le aşezi uniform într-o formă rotundă pentru tort. Pentru marginile formei înmoi pişcoturile în cafea, după care le treci prin zahăr pudră. Baţi frişca şi o amesteci cu iaurtul scurs şi cu mierea. Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi o combini cu crema de iaurt. Torni jumătate din cremă peste pişcoturi, presari zmeură şi torni restul de cremă. Nivelezi şi dai la rece câteva ore. Decorezi după imaginaţie cu zmeura rămasă, frunze de mentă şi zahăr pudră.