Tort diplomat cu blat de biscuiţi

Peach Cake with Currant Icing jpeg

Un tort răcoritor, cu umplutură uşor acrişoară şi blat de biscuiţi.

De ce ai nevoie pentru tort cu blat de biscuiţi

Pentru blat

300 g biscuiţi simpli

150 g unt

1 plic zahăr vanilat

Pentru umplutură

600 g iaurt gras

300 ml frişcă

2 plicuri gelatină

100 g zahăr pudră

2 piersici

Cum se prepară tort cu blat de biscuiţi

Zdrobeşti biscuiţii şi-i amesteci cu untul topit şi zahărul vanilat. Îi aşezi într-o tavă de tort tapetată şi-i presezi uşor. Dai blatul la rece pentru 1-2 ore. Baţi frişca şi o amesteci cu iaurtul gras, în care ai dizolvat zahărul pudră. Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi o încorporezi în cremă. O torni peste blat şi pui din loc în loc bucăţi de piersică. Dai tortul la rece peste noapte şi-l decorezi după imaginaţie.