Tort diplomat cu fructe de pădure FOTO

Un desert absolut delicios şi special pentru orice ocazie. Am pregătit cu drag un tort diplomat cu fructe de pădure, din care fiecare înghiţitură este o ploaie de arome şi gusturi ademenitoare.
Tort diplomat cu fructe de pădure - Ingrediente (1 tort)
Pentru aluat 175 g făină 1 vârf de cuţit cu sare 100 g margarină 1 ou 3 linguri apă rece
Pentru cremă
5 ouă
10 linguri zahăr
5 linguri lapte praf
1 l frişcă lichidă
3 pliculeţe gelatină
½ fiolă esenţă vanilie
coajă rasă de lămâie
200 g mix fructe de pădure
Pentru decor
150-200 g mix fructe de pădure
2 linguriţe rase gelatină
3 linguriţe zahăr pudră
180 ml apă
200 g fulgi de migdale
Tort diplomat cu fructe de pădure - Mod de preparare
Pentru blat, pui făina cernută în prealabil pe o planşetă, faci o adâncitură în mijloc şi pui oul. Adaugi un praf de sare, torni apa şi pui margarina tăiată bucăţi. Frămânţi un aluat omogen, pe care îl pui la rece 30 de minute.

Scoţi aluatul de la rece, îl întinzi şi-l tai de jur împrejurul formei de tort cu inel detaşabil. Îl înţepi din loc în loc cu furculiţa. Îl aşezi în forma tapetată şi coci discul de aluat circa 20 de minute. Îl scoţi şi-l laşi să se răcească.

Pentru cremă, amesteci ouăle cu zahărul şi cu laptele praf într-un vas. Adaugi coaja rasă de lămâie, amesteci şi pui vasul pe baie de aburi. Laşi până se întăreşte crema, amestecând continuu. Dai la răcit. Pui gelatina la înmuiat în 100 ml de apă circa 15 minute. O topeşti pe foc şi, când este aproape rece, o amesteci cu crema de ou. Mixezi frişca lichidă şi o dai la rece 15 minute. O combini cu esenţa de vanilie, crema de ou cu gelatină şi cu fructele de pădure. Dai la rece.

Aşezi la baza formei de tort cu inel detaşabil o folie de plastic (trebuie să acopere şi marginile formei). Pui blatul. Torni crema cu fructe de la rece, o nivelezi şi introduci tortul la frigider 2 ore. Pui gelatina la înmuiat în 180 ml apă îndulcită circa 15 minute. O topeşti la foc mic. Scoţi tortul de la rece şi aşezi uniform mixul de fructe de pădure. Picuri gelatina cu o lingură deasupra fructelor. Uniformizezi cu o pensulă de silicon şi dai tortul la rece încă 30 de minute. În momentul servirii, aşezi tortul pe un platou şi-l decorezi cu fulgi de migdale.
