Tort diplomat cu ruladă

Ingrediente: 3 rulade din comerţ (3 arome şi culori diferite), 4 ouă, 400 g zahăr, 4 pliculeţe gelatină, 1 l frişcă lichidă, 1 cutie compot de ananas
Mod de preparare:Număr porţii: 6 Timp de preparare: 60 min Dificultate: mică
Mai întâi, baţi albuşuri le spumă tare pe baie de aburi, iar separat baţi gălbenuşurile cu zahărul. Scurgi ananasul din compot şi înmoi în 200 ml de zeamă gelatina. După 10 minute, o dizolvi pe baie de aburi. Baţi 800 ml de frişcă şi încorporezi treptat gălbenuşurile, gelatina şi spuma de albuşuri. Îmbraci o formă de tort cu folie de plastic.
Acoperi baza şi pereţii formei cu felii de ruladă groase de 1,5 cm, alternând culorile, după prefe rinţă, după care torni crema. Laşi tortul la frigider până a doua zi. Îl răstorni pe un platou, îndepărtezi folia şi-l decorezi cu frişca oprită.
Cristina, Piteşti